Basketbol

VİDEO | ''Evden izlemek çok üzücü''

21 Ocak 2015 Çarşamba 17:06 - Son Güncelleme 21 Ocak 2015 Çarşamba 22:33

Ersan İlyasova, EuroBasket 2015'te oynamayı hedefliyor.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks'ta mücadele eden Ersan İlyasova, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) milli takım formasını giymek istediğini söyledi.

FIBA'nın internet sitesinde, Ersan İlyasova'nın 5-20 Eylül tarihlerinde Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ortaklaşa düzenleyeceği EuroBasket 2015 ile ilgili açıklamalarına yer verildi.

İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu'nda bulunan Türkiye'yi zorlu bir turnuvanın beklediğine dikkati çeken milli basketbolcu İlyasova, "Turnuvalara iyi başlamak önemlidir. Her maça çok iyi odaklanmalıyız. Özellikle Almanya ile seyircisi önünde oynamak bizim için zor olacak. Umarım bu kez iyi başlayıp sonunu iyi getiririz. Şu an NBA sezonuna konsantre oldum ama bu yaz mutlaka EuroBasket 2015'te yer almak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sakatlığının etkisiyle forma giyemediği İspanya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen 2014 FIBA Dünya Kupası'na da değinen 27 yaşındaki İlyasova, Türkiye'nin katıldığı büyük bir turnuvayı evden izlemek zorunda kalmasının üzücü olduğunu belirtti.

Geçen sezon sakatlıklar nedeniyle NBA'de 55 maçta görev alan İlyasova, bu yıl ise 41 maçın 19'unu kaçırdı. Cleveland Cavaliers ile 2 Aralık 2014'te oynanan karşılaşmada rakip takımdan Tristan Thompson ile çarpışarak burnunu kıran ve operasyon geçiren milli basketbolcu İlyasova, 23 Aralık 2014'te ise Charlotte Hornets mücadelesinde takım arkadaşı Zaza Pachulia ile çarpışarak beyin sarsıntısı yaşamıştı.

New York Knicks karşısında 15 Ocak'ta oynanan maçta sahalara dönen Ersan İlyasova, bu sezon NBA'de 21 galibiyet, 20 mağlubiyet ile Doğu Konferansı'nın 6. sırasında bulunan Milwaukee Bucks'ta 9,6 sayı, 3,9 ribaunt ortalamasıyla mücadele ediyor.

AA

Sıradaki Haber
"Potanın Perileri"ne yeni antrenör
Yükleniyor lütfen bekleyiniz