Basketbol

Yıldızoğlu 'Periler'den memnun

24 Ağustos 2014 Pazar 22:24 - Son Güncelleme 24 Ağustos 2014 Pazar 22:32

"Son derece memnunum. İnşallah bu grafiğimiz artarak gider."

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, oyuncularının 11. Zafer Kupası'nda gösterdikleri performanstan memnun olduğunu söyledi.

Ülker Sports Arena'da yapılan ve Türkiye'nin birinciliğiyle tamamlanan turnuvanın ardından açıklamalarda bulunan Yıldızoğlu, organizasyonun son gününde şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Avustralya ile karşılaştıklarını belirtti.

İki takımın da hazır olmadığını dile getiren Yıldızoğlu, "Maç içinde planladığımız birtakım şeyleri başardık. Yapamadığımız şeyler de vardı. Hücum düzenlerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Savunmada bu tip fiziksel üstünlüğü olan takımlara karşı sorun yaşayabileceğimizi gördük. Alternatif savunma planlarımız var ama bunları henüz devreye sokmadık. Oyuncularımın kazanma isteğinden son derece memnunum. İnşallah bu grafiğimiz artarak gider" ifadesini kullandı.

FIBA 2014 Dünya Şampiyonası'na kadar oyuncularında bir sakatlık yaşanmamasını temenni eden deneyimli başantrenör, şöyle konuştu.

"Bugün maçı kazanma isteğinden dolayı bazı oyuncuları fazlaca oyunda tuttuk ve genç oyuncularımıza çok yer veremedik. Önümüzde Japonya maçı var. Orada yeteri kadar süre alamayan arkadaşları oynatacağız. Hücum ve savunma sistemimizi biraz daha belirginleştirip, ev sahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonası'na hazır halde girmek istiyoruz. Uzunca bir zaman var. Acelemiz yok. Yaptığımız hatalardan ders çıkarmamız, iyi yaptığımız şeylerin de üzerine ısrarla gitmemiz gerekiyor."

Sıradaki Haber
Zafer "Potanın Perileri"nin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz