Basketbol

Adını NBA'ye altın harflerle yazdırdı

12 Kasım 2014 Çarşamba 23:33 - Son Güncelleme 12 Kasım 2014 Çarşamba 23:39

Nowitzki, NBA'de tüm zamanların en skorer 9. oyuncusu oldu.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), Dallas Mavericks'in sahasında Sacramento Kings'i 106-98 yendiği karşılaşmada 23 sayı atarak ulaştığı 26 bin 953 sayı ile NBA'de tüm zamanların en skorer 9. oyuncusu olan Alman Dirk Nowitzki, Hakeem Olajuwon'u geride bıraktığı için mutlu olduğunu söyledi.

Basın mensupları tarafından gerçekleştirilen telekonferansta açıklamalarda bulunan Nowitzki, 1998'den bu yana NBA'deki tüm kariyerini geçirdiği Mavericks formasıyla böyle bir başarıya imza attığı için gururlu olduğunu kaydederek, "Bu başarıya taraftarımızın önünde ulaşmam benim için özel oldu. Karşılaşma sırasında bu başarıya değil, tamamen galibiyete odaklanmıştım. Ancak Olajuwon'ı geride bıraktığım basketimden sonra taraftarlardan tüylerimi diken diken eden büyük bir alkış aldım, benim için çok özel bir andı" ifadesini kullandı.

Henüz 20 yaşındayken ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleştiğini hatırlatan Nowitzki, "Artık ikinci evim olarak gördüğüm ABD'ye ilk geldiğimde çok iyi karşılandım. Tabii ki başlarda yabancı bir ülkede tek başıma yaşamanın zorluklarını çektim ama çalışmayı asla bırakmadım ve ayrılmayı hiç düşünmedim. O zamanlar bir gün Hakeem Olajuwon'ı geride bırakacağım söylense buna asla inanmazdım" değerlendirmesinde bulundu.

Nowitzki ayrıca, sağlıklı olduğu sürece kariyerini sürdüreceğini belirterek, Almanya Milli Takımı ile 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yer almak istediğini de sözlerine ekledi.

Sacramento Kings maçında kaydettiği 23 sayı ile toplamda 26 bin 953 sayıya ulaşan Nowitzki, Hakeem Olajuwon'ı geçerek NBA'de tüm zamanların en skorer oyuncuları sıralamasında 9'unculuğa yükseldi.

36 yaşındaki basketbolcu ayrıca, NBA tarihinin en skorer uluslararası oyuncusu unvanına da erişti.

Sıradaki Haber
Toronto Raptors hız kesmiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz