Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Basketbol

Boston'un yıldızlarından Griner'a destek

05 Haziran 2022 Pazar 11:56

Uzun süredir Rusya'da göz altında tutulan WNBA yıldızı Brittney Griner'a destek kampanyaları sürüyor. NBA final serisinde boy gösteren Boston Celtics'in yıldızları da, 2'nci maç öncesi Griner'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

100 günden fazladır Rusya'da göz altında tutulan Britney Griner için çağrılar sürüyor. NBA finalinde şampiyonluk kovalayan Boston Celticsli oyuncular, WNBA yıldızına destek verdi.

Final serisi ikinci maçı öncesi çalışmalarını sürdüren bazı Celticsli basketbolcular, antrenmana "Hepimiz Brittney Griner'ız" yazılı siyah t-shirtlerle çıktı. T-shirtlerde, yıldız oyuncu için başlatılan ve 300 bin imza hedeflenen online kampanyaya ulaşılabilecek QR koda da yer verildi.

Antrenmandan sonra konuşan Boston'ın yıldız oyuncusu Jason Tatum, Griner'a yaşatılanları görmenin çok zor olduğunu söyledi.

Jaylen Brown  ise bu duruma dikkat çekmek için her fırsatı kullanmaları gerektiğini kaydetti.

WNBA'de Phoenix Mercury forması giyen Brittney Griner, bagajında uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle Şubat ayında Moskova Havaalanı'nda göz altına alınmıştı.

O tarihten beri Rusya'da tutulan çifte olimpiyat şampiyonu sporcu hakkında, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla, 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 

Etiketler: bostonnba