Basketbol

Ersan, Magic forması giyeceği için heyecanlı

23 Şubat 2016 Salı 12:52 - Son Güncelleme 23 Şubat 2016 Salı 10:54

İlyasova, yeni takımına katkıda bulunacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Detroit Pistons'tan Orlando Magic'e takas edilen milli oyuncu Ersan İlyasova, yeni takımına katkıda bulunacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Orlando Magic’in, sezon ortasında Detroit Pistons’tan takas ettiği Ersan, NBA Europe'a yaptığı açıklamada, yeni takımını ve takım arkadaşlarını, daha önce çalıştığı başantrenör Scott Skiles ile yeniden bir araya gelişini değerlendirdi.

Kendisini 2005 NBA draftında 36. sıradan seçen Milwaukee Bucks ve 2015-16 sezonu öncesinde gittiği Pistons'tan sonra ligdeki 3. durağı Magic'e gelen Ersan, takas haberini Florida tatili sırasında öğrendiğini belirterek, "Beni aradıklarında tatildeydim. ‘Tekrar neden Detroit’e uçayım ki’ diye düşündüm. Büyük bir değişiklik olacak ama umarım çabuk alışırım. Magic ailesinin bir parçası olacağım ve gelişimine katkıda bulunacağım için çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Magic forması giydiği 2 maçta 11,5 sayı ve 4 ribaunt ortalamalarını yakalayan 28 yaşındaki forvet oyuncusu, başantrenör Skiles ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Skiles’ı zaten tanıyorum. Daha önce Bucks'ta 4 yıl boyunca birlikteydik. Lig ve iyi bir savunma takımı olmak için neler gerektiği konusunda bana birçok şey öğretti. Kurduğu sistemi biliyorum ve seviyorum. Umarım herhangi bir kesinti olmadan hemen oynarım. İyi oynayarak ve enerjini ortaya koyarak tempoyu belirliyorsan bunun birçok yardımını görürsün. Kaç yaşında olduğun değil, ne kadar iyi oynadığın, diğerleri için nasıl bir örnek oluşturduğun önemli. Takım arkadaşlarımdan birkaçını zaten tanıyorum, yardımcı olmak için de elimden geleni yapacağım."

Kariyeri boyunca 10,8 sayı ve 6 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Ersan, sezonun kalanına ilişkin olarak da "Hala oynanacak çok karşılaşma var, play-off potasına çok yakınız. Elimizden geleni yapacağız ve sonunda nerede olduğumuza bakacağız ama elbette play-off’lara kalmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- Skiles’tan Ersan’a övgü

Ersan İlyasova ile yolları yeniden kesişen başantrenör Skiles da oyuncusu hakkında şu yorumu yaptı:

"Ersan sert bir oyuncu. Potaya gidiyor, iyi ribaunt alıyor, koşuyor, topu iyi saklıyor. Ersan, bir savunma oyuncusu için iyi bir boya sahip ve savunma yapma konusunda da istekli. Sahanın

Sıradaki Haber
Warriors'tan 50. galibiyet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz