Basketbol

Ersan'dan Jason Kidd'e övgü

11 Nisan 2015 Cumartesi 11:20 - Son Güncelleme 11 Nisan 2015 Cumartesi 11:26

İlyasova, takımın başarısının başantrenör Jason Kidd'in eseri olduğunu söyledi.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, bir sezon önce ligin en kötü performasını gösteren takımın bu sezon gösterdiği yükselişin, antrenör Jason Kidd'in eseri olduğunu söyledi.

Bucks'ın deplasmanda New York Knicks'i 99-91 mağlup ettiği karşılaşma sonrası konuşan İlyasova, antrenör Kidd'in uzun ve başarılarla dolu NBA kariyerinin getirdiği tecrübe ve oyun bilgisine vurgu yaptı.

"Kendisi 'point guard' pozisyonunda oynadığı zaman zaten sahada bir antrenör gibiydi" diyen milli oyuncu, Kidd'in oyun bilgisinin ve saha içinde neler olup biteceğine dair tecrübesinin takıma çok yardımcı olduğunu belirtti.

Kidd'in sezon başı kampında takımdaki her oyuncuya bir rol biçtiğini ifade eden Ersan İlyasova, oyuncuların sezon başından itibaren başarı hedefine kitlendiğini ve bunun antrenör Kidd sayesinde olduğununu kaydetti.

Ersan İlyasova, normal sezonda kalan üç maçı da kazanarak Doğu Konferansı'nın 6. sırasındaki yerlerini korumak istediklerini sözlerine ekledi.

Geçen sezon 15 galibiyet ve 67 yenilgi alarak sezonun en başarısız takımı olan Bucks, kalan üç maçından birini bile kazanması durumunda play-off'a katılmayı garantileyecek.

- "Grubumuz çok zorlu"

Eylül ayında düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda milli takıma faydalı olmayı hedeflediğini belirten İlyasova, turnuvaya iyi başlamaları durumunda önlerinin açık olduğunu dile getirdi.

Milli basketbolcu, "Bu Avrupa Şampiyonası çok önemli çünkü grubumuz çok zorlu. Grubu ilk iki sırada tamamlarsak son 16 turunda avantajlı oluruz ve belki finale kadar gidebiliriz" diye konuştu.

Turnuvada Türkiye'nin B grubundaki rakipleri İspanya, Almanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda olacak.

Gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımların bir sonraki turdaki rakipleri çapraz eşleşme yoluyla belli olacak. B grubundan çıkan takımlar, sıralamalarına göre A grubunda yer alan Bosna-Hersek, Finlandiya, Fransa, İsrail, Polonya ve Rusya'dan biriyle eşleşecek.

- "Konsantrasyonum dağılmış durumda"

Eski menajeri Tolga Tuğsavul'la yaşadığı anlaşmazlığa dair basında çıkan haberlere de değinen İlyasova, konunun performansını olumsuz etkilemeye devam ettiğini dile getirdi.

Türk basınında çıkan haberlerde, Tuğsavul'un, imzalanan bir sözleşmeye dayanarak İlyasova'ya dava açtığı ve mahkemenin milli oyuncunun Türkiye'deki malvarlığına haciz koyma kararı aldığı belirtilmişti.

"Bütün konsantrasyonum dağılmış durumda" diyen İlyasova, söz konusu haczin durdurulduğunu, fakat davanın devam ettiğini anlattı.

İlyasova, sezon sonunda Türkiye'ye gidip sorunu çözmeye çalışacağını kaydetti.

Geçen yıl aralık ayında burnunun kırılması nedeniyle form tutmaya başladığı bir dönemde sahalardan bir süre uzak kaldığını hatırlatan İlyasova, şanssızlıkların geride kalacağını söyledi.

Bu arada milli oyuncu, 26 Mart'ta Milwaukee Bucks'In Indiana Pacers'ı 111-107 mağlup ettiği maçta 34 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı.

Sıradaki Haber
Bulls geriden geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz