Basketbol

Heat, Dwyane Wade ile esti

08 Kasım 2013 Cuma 11:15 - Son Güncelleme 08 Kasım 2013 Cuma 11:25

Miami Heat, Dwyane Wade'in yıldızlaştığı maçta Los Angeles Clippers'ı devirdi.

NBA'de heyecan oynanan 3 maçla devam etti.

Geçen yılın şampiyonu Miami Heat, baştan sona çekişmeli geçen mücadelenin ardından evinde Los Angeles Clippers'ı 102-97 yendi.

Heat'te, son karşılaşmaların formda oyuncusu Dwyane Wade, bu maçta da takımının skor yükünü üstlenirken, maçı 29 sayı 7 asistle tamamladı. İyi savunma karşısında eski skorer görüntüsünden uzak kalan yıldız oyuncu LeBron James ise 18 sayıda kaldı.

Clippers'da 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Blake Griffin'in 27 sayı 14 ribauntluk "double-double" performansı galibiyete yetmedi.

Diğer maçta milli basketbolcu Ömer Aşık'lı Houston Rockets, ikinci devredeki üstün mücadelesine rağmen kendi sahasında Los Angeles Lakers'a 99-98 yenildi.

Maça hızlı başlayan konuk ekip Lakers, sakat yıldız oyuncusu Kobe Bryant'tan yoksun kadrosuyla mücadele ettiği maçta ilk periyotta farkı 17 sayıya çıkarırken, ilk yarıyı da 64-50 önde kapattı.

Houston, ikinci devre daha iyi savunma yaptı. Harden ve Howard'ın üst üste bulduğu sayılarla maça denge gelmesine rağmen evsahibi ekip, Lakers karşısında mücadeleden bir sayı farkla yenik ayrıldı.

- Harden'ın mücadelesi yetmedi

Lakers'da Jodie Meeks 18, Wesley Johnson 16 ve Steve Blake 14 sayı ile skora katkı sağladı. Houstan'da ise James Harden 35 sayı, 9 ribaunt, 5 asistle maçın en skorer ismi olurken, Dwight Howard'ın 15 sayı 14 ribauntluk performansı galibiyete yeterli olmadı. Milli basketbolcu Ömer Aşık, 23 dakika sahada kalırken, 6 sayı, 9 ribauntla takımına katkı sağladı.

Günün diğer çekişmeli maçında Denver Nuggets, evinde konuk ettiği Atlanta Hawks'ı 109-107 ile geçti. Bu galibiyetin ardından Nuggets, Atlanta ile yaptığı son 7 karşılaşmanın hepsini kazanmış oldu.

Evsahibi ekipte 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Ty Lawson 23, Nate Robinson 15, JaVale McGee 14 sayı ile maçın kazanılmasına yardımcı oldu.

Atlanta Hawks'ta ise Paul Millsap'ın 29 sayı 10 ribaunt, Al Horford'un 21 sayı 9 ribauntluk performası, galibiyeti getirmedi.

Sıradaki Haber
Chandler sakatlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz