Basketbol

Hido "bin" demeden dönmeyecek

19 Haziran 2014 Perşembe 11:31 - Son Güncelleme 19 Haziran 2014 Perşembe 11:36

Türkoğlu: ''Bin maç barajını geçmenin kariyerimde önemli bir yeri olacaktır''

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, "Basketbol Federasyonu daha önce sahip çıktığı yabancı antrenör gibi inşallah bizim Türk antrenörlerimize de sahip çıkar ve uzun yıllar onun arkasında olur, maalesef bunu Orhun Ene'de göremedik" dedi.

Hidayet Türkoğlu, kariyer planlamasıyla ilgili olarak kendisinin ne kadar Fenerbahçeli olduğunu herkesin bildiğini belirterek, "Türkiye'ye dönersem tek giyeceğim forma Fenerbahçe formasıdır" dedi. NBA'de bir kaç başarıyı elde edip öyle dönmek istediğini kaydeden Hidayet Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Yüzdük yüzdük maç sayısında dokuz yüz bilmem kaça ulaştık, buraya kadar gelmişken geriye dönmek istemiyorum. Bin maç barajını geçmenin kariyerimde önemli bir yeri olacaktır. Türkiye'de yıllardır beni destekleyen ve takımın bir parçası görmek isteyen Fenerbahçe taraftarının önünde forma giymek istiyorum. Bu ne zaman olur ben de bilmiyorum. Önümüzdeki sezonun gidişatına göre ben de kariyerimi planlamak istiyorum."

A Milli Takım

Hidayet Türkoğlu, A Milli Takım'da görev yapacak başantrenör Ergin Ataman ve yardımcısı Ufuk Sarıca'yı kutlamak gerektiğini, ikisinin de bu görevi hak ettiğini ve bu nedenle gerçekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Kendisinin milli takımdaki görevinin tamamladığını ve yerini gençlere bıraktığını söyleyen Hidayet Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli takımlar bazında en çok mil forma giyen oyuncuyum, belki de Türk spor tarihinde en fazla milli forma giyen insanım. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum ve gururlanıyorum. Gerçekten milli formayı giymek ayrıcalıktır. Her koşulda milli takım formasını giydim bundan da çok onur duydum. Milli forma benim için çok özel olmuştur. Halen sevilip sayılıyorsam milli formaya sahip çıktığım içindir. Bu süreç içinde 1998'den beri A Milli Takım'da oynuyorum. İyi olduğumuz zamanlar, kötü geçirdiğimiz periyotlar oldu ama herkes keyif almıştır umarım."

Hidayet Türkoğlu, gençlerin daha fazla süre alması için milli takımı bırakma kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah yeni süreç bizim milli takım için iyi olur. Dünya şampiyonasına yeni bir antrenör grubu ile gideceğiz, aynı zamanda yeni arkadaşlar olacaktır. Hangi takım olursa olsun en iyi şekilde mücadele edilecektir. Basketbol Federasyonu daha önce sahip çıktığı yabancı antrenör gibi inşallah bizim Türk antrenörlerimize de sahip çıkar ve uzun yıllar onun arkasında olur, maalesef bunu Orhun Ene'de göremedik. Orhun Ene'ye sahip çıkılsaydı, uzun yıllar A Milli Takım'ın başında olurdu. Her sene yeni bir süreçle karşı karşıyayız. Yeni dönemde Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca'ya da dışarıdan desteklememiz gerekiyor."

Yabancı kuralı

Basketbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kuralı ile ilgili olarak üzüntülü olduğunu kaydeden Hidayet Türkoğlu, "Bana göre çok saçma ve aptalca diye düşünüyorum" dedi.

Hidayet Türkoğlu, Türkiye'de yabancıya verilen değerin dünyanın hiçbir yerinde gösterilmediğini belirterek, "Bu süreç sırf Türk oyuncuya bu kadar paralar verilmesin, o yüzden yabancı sayısını yükseltelim düşüncesiyse bu gerçekten yanlış, üzücü, bunu farklı şekilde de çözümlendirebiliriz. Yabancı sayısını arttırıp, Türk sporcularına zarar vermek bana göre yanlıştır. Zaten şu süreçte bile çoğu arkadaşımız istenen süreleri alamıyordu ki bundan sonra nasıl alacaklar inan merakla bekliyorum. Genç arkadaşlarımın kariyerleri tamamen tehlikeye atılmıştır" dedi.

Genç oyuncuların hemen hemen hiç süre alamayacağını savunan Hidayet Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Bu karar Türk basketbolunu milli takımlar düzeyinde çok etkileyecektir, umarım federasyon bunun bilincine varır, yanlış olduğunu anlar ve bu kararından vazgeçer, hiç olmazsa önümüzdeki sene vazgeçer. Kulüplerle konuşup farklı çözümler üretip hem Türk sporcularının zarar görmeyeceği aynı anda da yabancıların da gelip oynayabileceği çözümler vardır. Türk oyuncu olarak, arkadaşların ağabeyi olarak bu süreçten üzüldüğümü belirtmek isterim."

AA

Sıradaki Haber
Duncan efsaneler arasında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz