Basketbol

Kobe dönüyor

27 Kasım 2013 Çarşamba 11:11 - Son Güncelleme 27 Kasım 2013 Çarşamba 11:16

7 aydır parkelerden uzak kalan yıldız, Sacramento maçında salonda olabilir.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın sakatlığı yüzünden yaklaşık 7 aydır parkelerden uzak kalan yıldız oyuncusu Kobe Bryant, 7 Aralık'taki Sacramento Kings maçında sahalara dönebileceği sinyalini verdi.

NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 35 yaşındaki ABD'li basketbolcu, Los Angeles Lakers'ın, Washington Wizards deplasmanındaki maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya antrenman kıyafetleriyle katılan Bryant, basketbol oynamak için sabırsızlandığını belirterek, 3-6 Aralık tarihlerindeki 4 günlük boşlukta takımla yapacağı üç antrenmanın kendisi için hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Nisan ayında Golden State Warriors'a karşı oynadığı maçta aşil tendonunun yırtılmasının ardından takımla antrenmanlara başlayan Bryant, "Bu üç gün büyük önem taşıyor. Aşil tendonumu ölçmek ve denemek için biraz daha antrenmana ihtiyacım var" diyerek, Lakers'ın 7 Aralık'ta deplasmanda Sacramento Kings ile yapacağı maçla parkeye adım atabileceğininin sinyalini verdi.

Eski performansını koruduğunu umduğunu ama oyununda bazı değişiklikler yapması gerekebileceğini de ifade eden Bryant, "Eğer eskisi gibi dönemezsem, uyum sağlamaya hazırım. Tempoyu düşürmek ve biraz vites düşürmek gibi değişiklikler için hazırım. Vücudum bana ne söylüyorsa ona göre davranacağım" diye konuştu.

NBA'deki 18. sezonuna hazırlanan Bryant, 1996 yılında 18 yaşında bir lise öğrencisiyken Lakers formasıyla katıldığı Hawaii kampını hatırlatarak, "Yıllar çok çabuk geçti" dedi.

"Lakers için bir duvarı delip geçebilirim"

Sakatlandıktan sonra kariyerini sonlandırmayı asla düşünmediğini açıklayan Bryant, iyileşme sürecinde kendisini destekleyen Lakers organizasyonuna teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Lakers için bir duvarı delip geçebilirim. Bana, Lakers dışında herkesin yanıldığını ispatlamak için gerekli ateşi yakma fırsatını verdi."

Lakers ile sezon sonunda sona erecek sözleşmesini, 48,5 milyon dolar karşılığında 2 yıl uzatan Bryant, henüz kulüple görüşmese de bunun büyük ihtimalle kariyerinin son kontratı olacağını söyledi.

Bu sezon kazandığı 30,4 milyon dolar ile NBA'in en fazla maaş alan oyuncusu Bryant, Lakers'ın kendisine verdiği yüksek ücretli kontratın ardından "takımın ücret limitinin, yeni bir yıldız almak için yeterli olmayacağı" eleştirilerine katılmadığını bildirdi.

Anladığı kadarıyla yönetimin, kendisi ve Pau Gasol'ü takımda tuttuktan sonra yeni birini daha alacak kapasitesi olduğunu anlatan Bryant, "Gördüğüme göre kesinlikle buna gücümüz var. Özel bir şeyler yapabiliriz. Bence her şey yoluna girecek" dese de takımda görmek istediği basketbolcuyu açıklamayı reddetti.

Sıradaki Haber
Spurs ve Blazerz doludizgin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz