Detay

Lakabı nereden geliyor: 'The Money Man'

01 Nisan 2021 Perşembe 12:31 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2021 Perşembe 12:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk basketbolunun en kariyerli ve en yetenekli isimlerinden birisi olan Mehmet Okur'un, NBA'de oynadığı sırada kendisine takılan "The Money Man" lakabını nasıl aldığını biliyor musunuz?

NBA kariyerine başladığı Detroit Pistons`ta henüz ikinci sezonunda şampiyonluk yaşayan Okur, Steve Nash`in sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılması üzerine 2007 NBA All-Star maçında Batı Konferansı ekibine de dahil edilmişti. NBA'de şampiyonluk yaşayan ve All-Star maçında boy gösteren tek Türk olan Memo, 2009 yılının ocak ayında Utah Jazz formasıyla Indiana Pacers karşısında 43 sayı atmayı da başarmıştı. Memo, NBA'de bir maçta en fazla sayı üreten Türk oyuncu rekorunu da halen elinde bulunduruyor.

Gelelim Mehmet Okur'un "The Money Man" lakabını nasıl aldığına... NBA'de San Antonio Spurs ile Utah Jazz'ın 31 Ocak 2007'de karşı karşıya geldiği maçta Mehmet Okur, 27.5 saniye kala attığı kritik 3'lükle takımını 94-91 öne geçirir. Mücadeleyi anlatan Craig Bolerjack, son dakikalarda attığı kritik basketlerle ön plana çıkan milli yıldız tam şutu potaya gönderirken, "Memo, for money" ifadesini kullanır ve "The Money Man" lakabı doğar. Milli basketbolcu, NBA kariyerinde sonraki oyunlarda da maçın son anlarında attığı kritik basketlerle lakabının hakkını fazlasıyla verir.

Sıradaki Haber
Futbolun yeni gözbebeği: Nuno Mendes
Yükleniyor lütfen bekleyiniz