Basketbol

Lakers'ın umutları azalıyor

04 Nisan 2022 Pazartesi 11:32 - Son Güncelleme 04 Nisan 2022 Pazartesi 11:50  |  Kaynak : TRT SPOR

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) sıralamalar netleşiyor. Denver Nuggets'a yenilen Los Angeles Lakers, play-in turnuvasına katılma şansını zora soktu. Dallas Mavericks'e evinde kaybeden Milwaukee Bucks ise liderlik yarışında yara aldı.

NBA'de sezonun bitimine 6 gün kala Doğu Konferansı'nda play in turnuvasına katılacak takımlar netleşti.

Lakers zorda

Batı'da ise sadece Los Angeles Lakers, play-in iddiasını devam ettiriyor. Ancak Lakers, Denver Nuggets'a evinde 129-118 yenilince şansını iyice zora soktu. Lakers, bu mağlubiyet ile 10'uncu sıradaki San Antonio Spurs'un 2 galibiyet ardına düştü.

LeBron James'in sakatlığından dolayı forma giyemediği maçta Anthony Davis, Nuggtes potasında 28 sayı bıraktı. Nuggets'da ise Nikola Jokic, 38 sayı 18 ribaund ile galibiyetin mimarı oldu.

Milwaukee Bucks evinde yara aldı

Doğu Konferansı'nda liderlik mücadelesi veren Milwaukee Bucks ise evinde Dallas Mavericks'e 118-112 mağlup oldu. Mavericks'te Luka Doncic 32 sayı, 15 asist ve 8 ribaund ile takımına galibiyeti getirdi.

Bucks'ta ise Giannis Antetoukoumnpo, 28 sayı 10 ribaund ile oynadı. Bucks, bu yenilginin ardından lider Miami'nin 2 sıra gerisine düştü. Miami Heat ise Toronto Raptors'ı deplasmanda 114-109 yendi.

Galibiyet serisini 4'e çıkaran Miami, en yakın takipçisi Boston Celtics'in 2 galibiyet önünde bulunuyor.

Celtics, 2. sıraya yükseldi

Boston Celtics ise Washington Wizards karşısında 144-102 gibi farklı bir galibiyet aldı. Boston'da 7 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Jaylon Brown 32 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Celtics, bu galibiyet ile Doğu Konferansı'nda ikinciliğe yükseldi.

Miami ve Boston'ın normal sezonda 3 maçı, Milwaukee Bucks'ın ise 4 maçı daha kaldı. Doğu Konferansında liderlik mücadelesinin son maça kadar sürmesi bekleniyor.

Doğu Konferansı'nda liderlik iddiasını sürdüren Philadelphia 76'ers ise Clevland Cavaliars'ı deplasmanda 112-108 yendi. Philadelphia'nın MVP adayı Joel Embiid, 44 sayı 17 ribaund ile maça damgasını vurdu.

Philadelphia'da Furkan Korkmaz sayı bulamazken, Clevland'da forma giyen Cedi Osman maçı 3 sayı ile tamamladı.

Alperen Şengün'den 14 sayı, 15 ribaund ve 4 asist 

Sezona uzun zaman önce havlu atan Houston Rockets'da ise Alperen Şengün başarılı maçlar çıkarmaya devam ediyor.

Rockets, play offlara doğrudan katılma mücadelesi veren Minnesota Timberwolves'a 139-132 yenildi.

Milli oyuncumuz Alperen Şengün, 32 dakika süre aldığı maçı 14 sayı 15 ribaund 4 asist ile tamamladı.

Sıradaki Haber
Alperen'in "double-double"ı yetmedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz