Basketbol

Lakerslı Nash, en az 2 hafta yok

12 Kasım 2013 Salı 12:17 - Son Güncelleme 12 Kasım 2013 Salı 12:19

Nash, sakatlığı nedeniyle en az 2 hafta parkeden uzak kalacak.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın Kanadalı oyun kurucusu Steve Nash, yaşadığı sırt rahatsızlığı nedeniyle en az 2 hafta boyunca basketbol oynayamayacak.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Phoenix Suns forması giydiği 2005 ve 2006'da üst üste normal sezonun "en değerli oyuncu"su (MVP) seçilen Nash, yaşadığı rahatsızlık yüzünden en az 2 hafta kadroda yer alamayacak. Lakers'ın sağlık ekibi, basketbolcunun durumunun, on gün içinde yeniden değerlendirilecek ve sakatlık süresinin ne kadar uzayabileceğiyle ilgili bilgilendirme yapacak.

Lakers böylece 12 Nisan tarihinde Golden State Warriors'a karşı oynadığı maçta aşil tendonu yırtılan ve henüz dönüş tarihi belli olmayan Kobe Bryant'tan sonra takımın bir başka kilit isminden daha yoksun kaldı.

Lakers'ın, Minnesota Timberwolves'a yenildiği karşılaşmada 13 dakika sahada kalan ve hem sırtı hem de diz ardı kirişinde acı hisseden Nash, NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Sorun, sırtımdan gelen sinirlerde. Sırt ve sinir deyince 'Ne ilgisi var' diye düşünebilirsiniz ama ben dizlerimde acı hissediyorum. Temel olarak geçen sezon yaşadığım sakatlıkla aynı şey diyebilirim" ifadesini kullandı.

NBA'de mücadele eden en yaşlı basketbolcu olan 39 yaşındaki Nash, Lakers'a transfer olduğu 2012 yazından beri sakatlıklarla boğuşuyor. Geçen sezon oynanan 82 maçın 32'sini kaçıran Kanadalı oyun kurucunun, kalça ve dizlerinide etkileyen sırt sakatlığından önce 2012-2013 sezonunun ikinci maçında da sol bacağı kırılmıştı.

Sıradaki Haber
NBA'de 9 maç oynandı, işte sonuçlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz