Basketbol

Naismith Şöhretler Müzesi'nin 2020 listesi belli oldu

05 Nisan 2020 Pazar 18:05 - Son Güncelleme 05 Nisan 2020 Pazar 18:10

NBA'de kariyeri boyunca üst düzey performans sergileyenlerin yer aldığı Naismith Şöhretler Müzesi'ne girecek yeni isimler açıklandı.

NBA'de Naismith Şöhretler Müzesi'nin 2020 listesi belli oldu. Müzeye adı yazılacak olan 9 efsane isim arasında geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kobe Bryant da yer alıyor.

26 Ocak'ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden efsane oyuncu Kobe Bryant da, listede yer alıyor. 

2020 listesinde Kobe Bryant'ın dışında 8 isim daha yer aldı. Bir dönem ligin en etkili yıldızlarından Tim Duncan ve Kevin Garnett öne çıkan efsaneler olarak dikkat çekti.

Listede, WNBA’de 10 kez All-Star’a seçilen ve dört olimpiyat altını bulunan Tamika Catchings, antrenörler Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Barbara Stevens ve Kim Mulkey ile uzun yıllar FIBA’da hizmet veren yönetici Patrick Baumann da yer alıyor. 

Şöhretler Müzesi'nin yöneticisi John Doleva, yeni listeyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Doleva, 2020 yılında yapılan seçimin tarihin en özel listelerinden biri olacağını belirterek, 9 ismin de yetenekleri ve sosyal etkilerinin ölçülemez olduğunu ifade etti.

9 basketbol şöhretinin isimleri, 29 Ağustos’ta düzenlenecek törenle Naismith Memorial Basketbol Şöhretler Müzesi’ne yazılacak.

Kaynak: TRT SPOR


 

Sıradaki Haber
WNBA'de sezonun başlangıç tarihi ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz