Basketbol

NBA maçı, Türk gecesine dönüştü

06 Kasım 2013 Çarşamba 11:10 - Son Güncelleme 06 Kasım 2013 Çarşamba 12:50

Halk Oyunları grubu Türk rüzgarı estirdi.

ABD Basketbol Ligi NBA'de Brooklyn Nets'in Enes Kanter'li Utah Jazz'ı 104-88 mağlup ettiği maçtan önce sahne alan Ankara Büyükşehir Belediyesi halk oyunları grubu FOMGET, karşılaşmada Türkiye rüzgarı estirdi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunun (TADF) organize ettiği etkinlik, Nets'in sahası Barclays Center'da gerçekleşti. Çok sayıda Türk vatandaşının da izlediği FOMGET'in performansı, ABD'li basketbolseverlerin beğenisini topladı. Anadolu ritmlerine sahne olan gösterinin ardından ABD'de yaşayan Türk çocuklar, her iki takımın basketbolcularını selamladı.

ABD Ulusal Marşı ile başlayan karşılaşma sırasında birbirinden ilginç şovlar gerçekleştirildi. Maç, evsahibi ekibin üstün oyunu neticesinde 104-88 sona erdi. Sahanın en iyi oyuncularından Enes Kanter karşılaşmada 21 sayı ve 8 ribauntla oynadı.

Maç sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kanter, "Brooklyn Nets, son zamanlarda çok iyi transferler yaptı. Güçlü bir takım. İlk yarıda çok iyi değildik ama ikinci yarıda daha baskın oynadık. Yarın Boston maçı var, artık onu düşünmeye başlayacağız" dedi.

Türklerin maça olan ilgisi ve FOMGET'in performansıyla ilgili de milli sporcu, "Yabancı bir ülkede Türk seyircilerin olması, kendi yurdumuzdan, kendi dinimizden insanların olması beni çok mutlu ediyor. Yurdumuzdan uzak olduğumuz için arkadaşlarımızı kardeşlerimizi görmek bize çok moral veriyor. Hem de maça çok iyi hazırlıyor" diye konuştu.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sıradaki Haber
Adım adım rekora doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz