Basketbol

NBA'de karar bugün verilecek: İşte olası senaryo

04 Haziran 2020 Perşembe 11:26 - Son Güncelleme 04 Haziran 2020 Perşembe 12:10

Koronavirüs salgını sonrasında ligleri başlatmaya karar veren büyük spor organizasyonlarından biri de NBA. NBA'de yönetim, bugün son kez toplanacak ve alınan kararları açıklayacak. İşte NBA'de gerçekleşmesi muhtemel senaryo...

Dünyanın en büyük baskeTbol liginde ortaya konan senaryolardan en çok kabul göreni, sürecin en başından beri "tek bir şehirde birleşip, karantina altında, normalden daha az maç yaparak sezonu tamamlama" fikriydi.

NBA yönetimi bunu yaparken normal sezon maçlarını da es geçmek istemedi. 

Şu an gelinen noktada, dünyanın en büyük tema parkı ve içindeki tesisler bakımından karantinaya en uygun yer olarak gösterilen Orlando Disneyland'de, 8 normal sezon maçı, gerekirse 8. takımı belirlemek için oynanacak play-in müsabakası ve play-off'ların oynanması planlanıyor. 

Bu maçlar oynanırken NBA yönetiminin aldığı ve diğer tüm organizasyonlardan ayrılan bir karar var ki; o da takım sayısını azaltmak. 

Kulüplerle yaptıkları görüşmelerde, bazı kulüplerin oynamak istemediğini gören yönetim, çözümü de, belli standartlarla bazı takımları "yeni NBA" çatısı altına almamakta buldu. 

Koronavirüs sonrası NBA sezonuna 13 batı konferansı ekibi, 9 da doğu konferansı ekibi katılacak. 

Play-offlarda kesin olarak yer almayacak takımların yanı sıra, Minnesota, San Antonio Spurs, Chicago Bulls da Orlando'ya gitmeyecek. 

Peki karantina nasıl gerçekleşecek? 

Orlando'da yer alan Disneyland, dünyanın en büyük tesisleşmenin yer aldığı yerlerden biri ve burada sadece basketbolcular ve kulüp görevlileri yer alacak.

Sporcular, özel olarak dezenfekte edilmiş golf sahası dışında başka bir yere gidemeyecek. Otelde de diğer sporcularla sosyal mesafeye dikkat edilecek. 

Eğer bir basketbolcunun testi pozitif çıkarsa ise o basketbolcuyu en doğru yerde karantinaya alacak olan NBA yönetimi, oyuncuyu takımdan alacak ve diğer basketbolculara da testler uygulayacak. 

Ayrıca oyuncuların otel odalarına kendilerinden başka kimse de giremeyecek. 

NBA'de beklenen yönetim toplantısı bugün yapılacak ve tüm bu senaryolar tartışıldıktan sonra karar açıklanacak. 

Belki de bu sezon tarihte hiçbir zaman izleyemeyeceğimiz "ilginçlikte" bir NBA takip edeceğiz. 

Sıradaki Haber
NBA'de yeni format
Yükleniyor lütfen bekleyiniz