Basketbol

NBA'de tarihe geçecek boykot

27 Ağustos 2020 Perşembe 00:34 - Son Güncelleme 27 Ağustos 2020 Perşembe 02:19  |  Kaynak : DHA

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Jacob Blake adlı siyahi Amerikalı, polisin açtığı ateş sonucu felç kalırken, bu olay ülke genelinin ardından NBA'de de büyük yankı buldu. Boykot açıklamalarının ardından Play-off serisinin 5. maçları ertelendi.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Play-off'unda oynanması gereken Milwaukee Bucks - Orlando Magic maçında basketbolcular, kendi aralarında konuşarak boykot kararı aldı.

İki takım basketbolcularının karşılaşmaya çıkmaması dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, bunun üzerine Houston Rockets - Oklahoma City Thunder maçı öncesinde de basketbolcular, boykot kararı uygulayacaklarını açıkladı.

LeBron James: "Değişim istiyoruz, bıktık" 

Los Angeles Lakers'ın yıldızı LeBron James, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Değişim istiyoruz, bıktık" ifadelerini kullanırken, oyuncunun bu tepkisi büyük destek aldı.

NBA yönetimi tüm maçları erteledi

NBA yönetimi, Jacob Blake için yapılan boykot açıklamalarının ardından Milwaukee Bucks - Orlando Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder ve Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers maçlarını ileri bir tarihe erteledi.

Sıradaki Haber
Milwaukee Bucks'tan protesto! Maç ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz