Basketbol

"NBA'e bir yıldız olmak için geldim"

28 Eylül 2021 Salı 12:23 - Son Güncelleme 28 Eylül 2021 Salı 12:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Houston Rockets'a transfer olan Alperen Şengün, "NBA'e bir yıldız olmak için geldim" dedi. Hız ve atletizm üzerinde çalıştığını belirten milli basketbolcu, Nikola Jokic'i örnek aldığını belirtti.

Houston Rockets'a transfer olan Alperen Şengün, yeni sezon öncesi medya gününde açıklamalarda bulundu.

Milli oyuncu, "Yaz Ligi benim için çok iyi geçti. Şutumun üzerine çalışıyorum. Burada çok iyi bireysel koçlarımız var. Onlarla birlikte şutumu ve ayak oyunlarımı geliştirmeye çalışıyorum. Oyunuma hız kazandırmak ve atletizmimin üzerine gidiyorum” dedi.

Nikola Jokic'i örnek aldığını belirten 19 yaşındaki pivot, "Onu hem oyun stili hem de yaşam tarzı olarak kendime çok benzetiyorum. Jokic gibi olmak isterim. Bir Avrupalı olarak başardığı şeyler çok büyük” ifadelerini kullandı.

Koç Stephen Silas ile ilişkisine de değinen Alperen, "Silas dünyanın en iyi insanlarından birisi. Bize antrenör değil de bir arkadaş gibi davranıyor. Beni evine davet etti, beraber zaman geçirdik. Çok mütevazı, bana çok iyi davrandı.” şeklinde konuştu.

Kariyeri hakkında da konuşan genç pivot, “NBA’e bir yıldız olmak için geldim. Takımımızda çok iyi oyuncular var, ben de kulüp tarihinde iz bırakmak istiyorum” dedi.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması ile çok iyi bir performans gösteren Alperen, ING Basketbol Süper Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilmişti.

Banvit alt yapısından yetişen milli oyuncu, 2021 NBA Draft'ında Houston Rockets tarafından 1'inci tur 16'ıncı sıradan seçilmişti.

Sıradaki Haber
NBA'de yeni sezona doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz