Basketbol

Nowitzki emekli olacak mı?

20 Nisan 2016 Çarşamba 17:35 - Son Güncelleme 20 Nisan 2016 Çarşamba 14:37

Alman basketbolcu Nowitzki: "40 yaşında da oynamayı düşünebilirim"

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Dallas Mavericks forması giyen Alman oyuncu Dirk Nowitzki, 40 yaşında basketbol oynayabileceğini söyledi.

Nowitzki, Sportbild dergisine yaptığı açıklamada, birkaç yıl daha NBA’de üst düzeyde oynamak istediğini belirterek, "40 yaşında da oynamayı düşünebilirim." ifadesini kullandı.

Haziran ayında 38 yaşına girecek all-star forvet, bu sezon takımdan ayrılma opsiyonuna sahip olduğunu ancak bunu kullanmayı planlamadığını kaydetti.

Çalışarak formda kaldığını söyleyen Nowitzki, beslenmesine de artık çok dikkat ettiğini ve şekerli içecekler tüketmediğini belirtti.

Kaslı biri kişi olmak istemediğini belirten Nowitzki, "Hiç bir zaman salonda uçan atletik biri olmadım. Daha çok teknik yeteneklerimi kullanıyorum. Bunları yaşlandığında da kaybetmezsin." yorumunda bulundu.

1998-1999 sezonundan bu yana NBA’de oynayan Nowitzki, 2006'da normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmesi ve 2011'de şampiyonluk yaşamasının yanı sıra "NBA'in ABD dışında doğan en skorer oyuncusu" unvanını da elinde tutuyor.

Ocak ayında Almanya Milli Takımı kariyerini sonlandırdığını açıklayan Nowitzki, 19 yıllık milli takım kariyerinde 2 kez dünya, 7 kez de Avrupa şampiyonasına katılmış, maç başına 19,9 sayı üretmişti.

Sıradaki Haber
Spurs, Grizzlies'e potasını kapattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz