Basketbol

Shaquille O'Neal pişman değil!

18 Kasım 2013 Pazartesi 09:58 - Son Güncelleme 18 Kasım 2013 Pazartesi 10:32

Basketbolun efsane ismi Shaquille O'Neal Katar'da hayranlarıyla bir araya geldi.

İlk Ortadoğu seyahatini Katar'a gerçekleştiren basketbolun önemli isimlerinden Shaquille O'Neal, Katar'ın yakın bir zamanda Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ne (NBA) ev sahipliği yapacağını söyledi. O'Neal, Orlando Magic'ten Los Angeles Lakers'a geçtiği için asla pişman olmadığını belirterek "Los Angeles Lakers bana daha çok para, şan ve şöhret getirdi" ifadesini kullandı.

Katar'da düzenlenen Aspire4Sport Konferansı'nın "yıldız sohbeti" bölümünde hayranlarıyla buluşan, 4 NBA şampiyonluğu sahibi O'Neal, Katar Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Şeyh Saud bin Abdulrahman el-Tani ile Katar'ın NBA maçlarına ev sahipliği yapmasıyla ilgili konuştuklarını kaydetti. 

Kaliforniyalı basketbol takımı Sacramento Kings'in azınlık hisselerine de sahip olan O'Neal, "Katar'da NBA maçı düzenlemekle ilgili takımın diğer ortaklarıyla da görüştüm. Size söz veriyorum, iki yıl içerisinde takımı (Sacramento Kings) buraya getireceğim. Katar'ın Premier Basketbol Arenası'nın gelecek ekimde biteceğini biliyorum. O tarihte NBA sezonu tatil olacağı için iki yıl sonrasına söz veriyorum" diye konuştu.

"Başarılı olmak için başarısızlığı tatmak gerek"

Yarım saatlik sohbet süresince spor kariyeri, özel hayatı ve gelecek planlarıyla ilgili konuşan basketbolcu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki 8 milyon takipçisinin yüzde 60'nın gülmek, yüzde 30'unun ilham almak ve yüzde 10'unun sinirlenmek için kendisini takip ettiğini söyledi. O'Neal, "Benim asıl amacım ise insanları eğlendirmek" dedi.

"Başarılı olmak için başarısızlığı tatmak gerek" diyen O'Neal, "En iyi sporcular, başarıyı başarısızlıktan öğrenir. Dünya şampiyonu olmak yıllarımı aldı. Bazı takımlarda, 'başka hiçbir yerde oynayamaz' denilen bazı oyuncular vardı. Çok büyük işler yaptılar. Önemli olan nerede yanlış yaptığını keşfedip, oradan yürümek" değerlendirmesini yaptı.

"Lakers bana daha çok para, şan ve şöhret getirdi"

O'Neal, Orlando Magic takımında 4 yıl oynadıktan sonra serbest oyuncu olarak Los Angeles Lakers'a geçtiği için asla pişman olmadığını belirterek "Orada çok para kazandım. Film, albüm, reklam filmlerimi oradayken yaptım. Los Angeles Lakers bana daha çok para, şan ve şöhret getirdi" ifadesini kullandı.

40 yaşında olduğunu ve bir 50 yıl daha yaşamayı planladığını söyleyen O'Neal, "50 yıl sonra, göl kenarındaki bir evde, TV koltuğumda kendi maçlarımı izleyerek ölmeyi planlıyorum. Tabii yanımda da genç bir hemşirenin olması hiç fena olmaz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Ömer Aşık Rockets'dan ayrılmak istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz