Basketbol

Tim Duncan'dan veda mektubu

14 Temmuz 2016 Perşembe 10:19 - Son Güncelleme 14 Temmuz 2016 Perşembe 07:27

''Takım arkadaşlarım ve rakip takım oyuncularıyla ömür boyu dost kalacağım.''

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 19 sezon San Antonio Spurs forması giyen Tim Duncan, aktif kariyerini noktalamasıyla ilgili veda mektubu yayımladı.

NBA'in internet sitesinde yer alan mektupta, 40 yaşındaki Duncan, "19 yıl önce kariyerim hakkında bir senaryo yazmam istenseydi, bu yolculuğu hayal bile edemezdim. Bu yolun sonunda geriye dönüp tecrübelerime hayranlık hissiyle bakıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kariyerinde en çok taraftarları, çalıştığı antrenörleri ve insanları özleyeceğini vurgulayan Duncan, takım arkadaşları ve rakip takım oyuncularıyla ömür boyu dost kalacağını belirtti.

Kariyerindeki iniş ve çıkışları paylaşan ailesini ve yakın arkadaşlarını saygıyla anacağını dile getiren Duncan, en çok da çocuklarının büyümesini ve kendisini maçlarda izlemesini sevgiyle hatırlayacağını vurguladı.

Duncan, yıllar boyunca gösterdikleri destekten dolayı San Antonio kentine ve dünya genelindeki taraftarlara teşekkür etti.

Spurs'un başantrenörü Gregg Popovich, salı günü düzenlediği bir basın toplantısında, Duncan'ın yeri doldurulamaz bir oyuncu olduğunun altını çizmiş ve "Tim Duncan olmasaydı bugün burada olmazdım. Amerika'nın küçük bir liginde basketbol antrenörlüğü yapıyor olurdum. Şu anda burada bulunmamın sebebi o." yorumunu yapmıştı.

Popovich, Duncan'ın kulüp için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, efsanevi oyuncuyu Spurs organizasyonunda farklı bir görevde tutmak için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetmişti.

Sıradaki Haber
Sergio Rodriguez Philadelphia 76ers'ta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz