Basketbol

VİDEO | Westbrook da Rio'da yok!

11 Haziran 2016 Cumartesi 15:15 - Son Güncelleme 11 Haziran 2016 Cumartesi 14:25

Thunder'da forma giyen Westbrook, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılmayacak.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Oklahoma City Thunder'ın all-star oyun kurucusu Russell Westbrook, ABD Milli Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyatları kadrosunda yer almayacak.

NBA'de son iki yılda oynanan all-star maçlarında en iyi oyuncu (MVP) unvanına layık görülen Westbrook, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Olimpiyatları'nda ABD Milli Takımı'nda oynamama kararı aldı.

Kulübünün internet sitesinde açıklamalarda bulunan Westbrook, "Ailemle görüştükten sonra Olimpiyat Oyunları'nda yer almamaya karar verdim. Bu kolay olmadı. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2012 Olimpiyat Oyunları benim için kariyerimin önemli anlarıydı. ABD Basketbol Milli Takımı'nın bir üyesi olarak gelecekte yakalayacağım fırsatları sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Thunder'la bu sezon konferans finali oynama başarısı gösteren 27 yaşındaki Westbrook, 23,5 sayı, 7,8 ribaunt ve 10,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Russell Westbrook, Golden State Warriors'tan Stephen Curry, Washington Wizardslı John Wall, San Antonio Spurslu LaMarcus Aldridge, Los Angeles Clippers'tan Chris Paul ve Blake Griffin ile New Orleans Pelicanslı Anthony Davis'in ardından ABD Basketbol Milli Takımı ile Rio Olimpiyatları'na katılmayacağını açıklayan yedinci oyuncu oldu.

NBA'de Golden State Warriors karşısında şampiyonluk mücadelesi veren Cleveland Cavaliers'ın yıldızı LeBron James de olimpiyatlara katılıp katılmama konusunda henüz kararını vermediğini belirtmişti.

Sıradaki Haber
Şampiyonluk yolunda dev adım!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz