Basketbol

"Oyunculardan kimse kalmadı"

10 Nisan 2020 Cuma 10:27 - Son Güncelleme 10 Nisan 2020 Cuma 10:29

Amerikan Kolej Basketbol Ligi (NCAA) ekiplerinden Utah Valley Wolverines'de forma giyen Türk basketbolcu Cavit Ege Havsa, "Oyunculardan kimse Utah'ta kalmadı, bir tek ben varım. " dedi.

Anadolu Efes altyapısından yetişen ve kariyerini NCAA ekiplerinden Utah Valley Wolverines'de sürdüren Türk basketbolcu Cavit Ege Havsa; koronavirüs salgını, kariyeri, Türk Milli Takımı, ABD'de son durum, Furkan Korkmaz, Mehmet Okur ve daha birçok konuda video konferans yoluyla açıklamalarda bulundu.

 "Hala spor salonumuz açık"

Utah'ın Orem kentinde yaşayan Havsa, Utah'ta koronavirüsün henüz çok yayılmadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Şu an Utah'ta bir sokağa çıkma yasağı ya da maske veya eldiven kullanma zorunluluğu yok. Burada koronavirüs çok yayılmadı şu anlık. Toplamda 36 bin kişiye test yapıldı ve 1800 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 156 kişi yoğun bakımda ve sadece 13 tane hayatını kaybetmiş kişi var. Ben Utah'ta şu anda Orem şehrindeyim. Burada insanlar sadece zorunlu durumlarda dışarı çıkıyorlar. Sadece market alışverişi için. Okullar ve iş yerleri diğer eyaletlere göre Utah'ta daha erken tatil oldu. Dersler online yapılıyor, lise, ilkokul, ortaokul, üniversite, hepsi online oldu. Sınavlara da online giriyoruz. Basketbolda ise ben Utah Valley Üniversitesi'nde okuyorum, hala spor salonumuz açık. Oyunculardan kimse Utah'ta kalmadı, bir tek ben varım. Ben hala spor salonuna gidip basketbol ve halter antrenmanlarıma devam ediyorum. Ayrıca orası her gün dezenfekte ediliyor, bir sorun yaşamıyoruz."

Kaynak: DHA  

Sıradaki Haber
FIBA'dan 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na erteleme kararı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz