Basketbol

PTT'den anma pulu ve zarfı!

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:55 - Son Güncelleme 27 Eylül 2014 Cumartesi 12:03

Şampiyona için özel tasarlanan 2 çeşit anma pulu ve zarf tanıtıldı.

FIBA İletişim Direktörü Patrick Koller, İstanbul ve Ankara'daki maçlarla bugün başlayacak FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası için üretilen pullar ve zarfın, şampiyonayı geleceğe de taşıyacak olması nedeniyle önemli bir hatıra olacağını söyledi.

FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası için özel tasarlanan 2 çeşit anma pulu ve zarf, Ankara Spor Salonu'nda medyaya tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Pazarlama ve İletişim Direktörü Tuğan Gökçe Oğun, FIBA İletişim Direktörü Koller, Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Hikmet Özkan ve PTT yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TBF Pazarlama ve İletişim Direktörü Oğun, şampiyonanın Türkiye için taşıdığı öneme dikkati çekerek, "2010 yılında erkeklerde düzenlenen şampiyona sonrasında 5 Ekim'e kadar Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek şampiyonaya ve sahipliği yapacağız. Anma pullarının tasarımı ve üretiminde çok önemli emeği geçen ve destek veren Değerli Kağıt Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Hikmet Özkan da Türkiye'nin şampiyonaya evsahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyon için hazırlanan iki çeşit pulun, Ankara ve İstanbul'da tedavüle sokulduğunu kaydetti.

FIBA İletişim Direktörü Koller ise TBF ile FIBA'nın ilişkisinin uzun yıllara dayandığını vurgulayarak, "2010 yılında da Dünya Basketbol Şampiyonası'na evsahipliği yapan Türkiye'ye döndüğümüz için mutluyuz" diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve başkanı Turgay Demirel'den övgüyle bahseden Koller, "Demirel'in çabaları, özellikle kadın basketbolunun gelişmesi için yaptıkları çok önemli ve değerli. Şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesinin anlamı da bu nedenle çok büyük" ifadelerini kullandı.

Pullara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Koller, "PTT ve Değerli Kağıtlar'ın ürettiği pullar ve zarflar, bu şampiyonayı geleceğe de taşıyacak olması nedeniyle önemli bir hatıra olacaktır. Kültürel bir malzeme olarak da toplum hafızalarında mutlaka kalacaktır" dedi.

Bu ürünlerden koleksiyoncuların da faydalanacağını vurgulayan Koller, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

2,5 lira değerindeki anma pullarında ay-yıldız şeklinde basketbol topu ve 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası organizasyon logosu yer alıyor.

AA

Sıradaki Haber
VİDEO | Zafer CSKA Moskova'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz