Basketbol

Artık "Beko Basketbol Ligi" değil!

14 Temmuz 2014 Pazartesi 18:21 - Son Güncelleme 14 Temmuz 2014 Pazartesi 18:25

Basketbolda Beko'nun isim sponsorluğu sona erdi.

Arçelik AŞ, Beko'nun Türkiye Basketbol Ligi sponsorluğunun 30 Haziran tarihi itibarıyla sona erdiğini, sözleşmenin feshinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Arçelik AŞ'den yapılan açıklamada, "Türkiye'de ve dünyada spora verdiği destekle gençlerin gelişiminde önemli bir rol oynayan Beko'nun, 2006 yılında başlayan Türkiye Basketbol Ligi isim sponsorluğu, mevcut sözleşme gereği 30 Haziran tarihinde sona ermiştir. Sözleşmenin feshi söz konusu değildir" denildi.

Basketbol yatırımlarının yanı sıra futbola da destek veren Beko'nun, Beşiktaş'a yeniden sponsor olduğu ve 2014-2015 sezonundan başlamak üzere üç sezonluk, "Beşiktaş Profesyonel Futbol A Takımı Forma Sırt Sponsorluğu" anlaşması imzalandığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sene ayrıca futbol alanında çok büyük bir adım atarak dünyanın efsane takımlarından FC Barcelona ile de sponsorluk anlaşmasına imza atmıştır. Arçelik AŞ'nin 130 ülkede tüketicilerle buluşan global markası Beko, uluslararası arenada hızla büyürken, hem Türkiye'de hem de dünyada spor aracılığıyla toplumsal gelişimi desteklemektedir. Global stratejileri doğrultusunda sporun çeşitli dallarında yatırımlarını sürdüren Beko, basketbol branşında çeşitli ülkelerde basketbol liglerinin isim sponsorluğunu üstlenmiştir. 2013 yılında Slovenya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın presenting sponsoru olan Beko, bu yıl İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nın 'presenting partner'ı ve Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın da 'global partner'ıdır."

Beko'nun Türkiye Basketbol Ligi'ne sponsor olduğu süreçte, Türkiye'de basketbol alanında, aralarında dünya ikinciliğinin de bulunduğu çok önemli başarılar elde edildiği vurgulanan açıklamada ayrıca, "Bu başarılarda büyük emeği geçen Türkiye Basketbol Federasyonu'na işbirliği ve sponsorluğumuz süresince gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Beko, hedefleri doğrultusunda Türkiye'de ve dünyada spora yatırım yapmaya ve sponsorluklarına yenilerini eklemeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz