Basketbol

TOFAŞ'tan Beşiktaş'a fark

23 Mayıs 2019 Perşembe 19:52 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2019 Cuma 00:48

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında TOFAŞ, sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 102-76 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında TOFAŞ, Beşiktaş Sompo Japan'ı ağırladı.

TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan ve  TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleyi ev sahibi ekip, 102-76 kazandı.

İki takımın dengeli hücumlarıyla başlayan maçın ilk 4 dakikası 6-6 eşitlikle geçildi. Pressey ve Gibson'ın set hücumlarıyla oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş Sompo Japan, 6. dakikada 7 sayılık fark (11-18) yakaladı.

Rakibinin iyi oyununu bire bir savunmalarla durduran TOFAŞ, hücumda da Mejia ve Yiğit Arslan ikilisinden katkı alınca 9-0'lık seri yakaladı ve skoru lehine çevirdi: 20-18. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren Bursa temsilcisi, ilk çeyreği 23-20 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan TOFAŞ, Trice'ın sayı ve asistleriyle bir kez daha seri yakalayarak (10-0), 12. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 30-20.

Alexander ve Gibson'ın üst üste attığı üçlüklerle Beşiktaş Sompo Japan, rakibini skorda yakalamaya çalışsa da mavi-yeşilliler, aynı şekilde yüksek yüzdeli dış atışlarla rakibine karşılık vererek soyunma odasına 48-45 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Mejia ve Yiğit Arslan ile dış atışlardan skor bulmaya devam eden TOFAŞ, bir kez daha 10-0'lık seriyle 24. dakikada tekrar farkı çift hanelere (58-47) yükseltti. Skor üstünlüğünü dengeli savunma ve hücum oyunlarıyla elinde tutan Bursa temsilcisi, pota altında da Elegar'ı iyi kullanınca final periyoduna 72-58 önde girdi.

Son çeyrekte iyi oyununu sürdüren ve farkı daha da açan TOFAŞ, maçtan 102-76 galip ayrıldı.

İki galibiyete ulaşan takımın yarı finale yükseleceği serinin ikinci maçı, 26 Mayıs Pazar günü Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanacak.

Salon: TOFAŞ

Hakemler: Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Halit Can Cihan

TOFAŞ: Barış Ermiş 7, Mejia 28, Elegar 13, Weems 5, Kadji 6, Trice 17, Bora Satır, Berkan Durmaz 2, Yiğit Arslan 16, Muhaymin Mustafa 2, Muhsin Yaşar 6

Beşiktaş Sompo Japan: Pressey 3, Erkan Veyseloğlu 7, Samet Geyik 2, Alexander 20, Gibson 18, Ömer Utku Al, Enes Berkay Taşkıran, Benzing 15, Dusan Cantekin, Burak Can Yıldızlı 4, Kenan Sipahi 7

1. Periyot: 23-20

Devre: 48-45

3. Periyot: 72-58

5 faulle çıkanlar: 33.28 Samet Geyik, 36.40 Alexander (Beşiktaş Sompo Japan)

MAÇIN ARDINDAN

Karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, sadece bir maç kazandıklarını ve serinin devam ettiğini dile getirdi.

Play-Off’ta günün yaşanıldığını ve sonraki günden itibaren diğer maça konsantre olunduğunu kaydeden deneyimli çalıştırıcı, “Beşiktaş iyi bir takım, iyi baskı yapıyorlar. Oyun düzenini iyi bozuyorlar fakat üçüncü periyotta oyuncularımızın ortaya koyduğu direncinden memnunum. İki guardımız 20 asist yaptı. Bu bizim için önemli. Şimdi önümüzdeki maça hazırlanacağız. Serinin sonucu belli değil ama bir adım öndeyiz. Bu avantajı kullanmak istiyorsak aynı mücadeleyi deplasmanda da ortaya koymamız lazım. Travis ve Mejia’dan hücumda rakibi açmak için daha insiyatif almalarını istedik, Barış’ın de 10 asisti önemli. Yiğit ve Elegar’ın yine çok önemli katkısı var. Neticede bir maç, bunları ne kadar çabuk unutursak, sonraki maça daha iyi konsantre oluruz. İnşallah kısalarımız aynı agresifliği, deplasmanda da gösterir. İşimiz daha bitmedi” dedi.

"Biraz da şov kattığımız bir maç oldu"

Maçı 17 sayı ile tamamlayan TOFAŞ’ın başarılı oyuncusu Travis Trice ise, “Takım halinde çok iyi mücadele ettik ve çok iyi bir galibiyet elde ettik. Maçın başından itibaren sonuna kadar iyi mücadele edip, iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Bu skorboard’a da yansıdı, farkı ortaya çıkardı. Biraz da şov kattığımız bir maç oldu. Kötü oynadığımız son birkaç maçtan sonra bu geri dönüşümüz lig için güzel bir mesaj. Elegar ve Mejia çok iyi mücadele etti” diye konuştu.

Ivanovic: "İki maçı kazanacağımıza inanmalıyız"

Seride 1-0 geriye düşen Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Dusko Ivanovic ise, TOFAŞ’ı tebrik ederek başladığı sözlerinde ilk iki çeyrek oynadıklarını ancak sonrasında savaşmayı bıraktıklarını dile getirdi.

Ritimlerini kaybettiklerine işaret eden deneyimli çalıştırıcı, “Maçın içerisinde benim için önemli olan, maça inanmadığımız anlardı. Benin için en kötü anlar buydu. Bazı şeyleri değiştirip iki maçı da kazanabiliriz. Bunun için savaşacağız. Daha önemlisi, kazanmak için inanmamız gerekiyor. Sadece bir maç kaybettik, bundan sonraki iki maçı kazanmamız gerekiyor ama öncelikle bu iki maçı kazanacağımıza inanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ömer Utku Al: "İstediğimiz hiçbir şeyi yapamadık"

Beşiktaş Sompo Japan’in genç oyuncularından Ömer Utku Al ise “Bugün ilk yarıda bazı anlar dışında istediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. Çalıştığımız çoğu şeyi gerçekleştiremedik. Aldığımız erken faullerden dolayı savunma sertliğimiz düştü. İkinci maça daha iyi hazırlanmamız lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: TRT SPOR, AA, DHA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz