Basketbol

Çetin Çeki, son yolculuğuna uğurlandı

11 Kasım 2018 Pazar 01:17 - Son Güncelleme 11 Kasım 2018 Pazar 02:20

TRT'nin ve Türk spor camiasının acı kaybı... 75 yaşında vefat eden eski spikerlerden, basketbolun efsane ismi Çetin Çeki, Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.  

Çetin Çeki için Muratpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene siyaset, spor ve basın camiasından çok sayıda kişi katıldı. Eşi Yüksel Çeki taziyeleri gözyaşları içinde kabul etti. 

Cenazeye katılan Anadolu Efes Başanrenörü Ergin Ataman, "Çok medeni, spor camiasıyla, basın dünyasıyla her zaman çok iyi ilişkileri olan, dünyayla çok barışık bir insandı. Çok sürpriz, hiç beklenmedik bir şekilde maalesef kaybettik. Allah rahmet eylesin" dedi.

Eski basketbolcu ve basketbol antrenörü Aydın Örs ise, "Çok kaliteli, donanımlı, hoş sohbet, sevecen, herkes tarafından sevilen bir insandı. Antalya'ya yerleşti emekli olduktan sonra" diye konuştu.

Çetin çeki'nin cenazesi Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

1943 yılında Kıbrıs Limasol'da dünyaya gelen Çetin Çeki, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Meslek yaşamında spiker, sunucu ve spor yöneticiliği yapan Çeki, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği görevinde de bulundu. 

TRT Haber Dairesi'nin eski spiker ve yöneticilerinden Çetin Çeki sunduğu programlarla da hafızalara kazındı. TRT 1'de uzun yıllar ‘’Bir Başka Gece’’ isimli programın sunuculuğunu da yapmıştı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz