Basketbol

Gaziantep Basketbol seriyi eşitledi

25 Mayıs 2019 Cumartesi 17:36 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2019 Cumartesi 21:31

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final serisi ikinci maçında Gaziantep Basketbol kendi sahasında Galatasaray Doğa Sigorta’yı 79-69 yendi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Gaziantep Basketbol, konuk ettiği Galatasaray Doğa Sigorta'yı 79-69 yenerek seriyi 1-1'e getirdi.

İki galibiyete ulaşacak ekibin tur atlayacağı seride yarı finale yükselecek takım, 28 Mayıs Salı günü İstanbul'da oynanacak üçüncü maçta belli olacak. Sarı-kırmızılı ekip, ilk maçı 79-61 kazanmıştı.

Maça etkili başlayan konuk takım, ilk periyodun hemen başında 7-2 öne geçti. Kısa sürede toparlanan Gaziantep temsilcisi, karşılaşmanın ilk 5 dakikası geride kalırken skora 9-9'luk dengeyi getirdi. Çekişmeli geçen bu periyodu Galatasaray takımı 22-21 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte karşılaşma başa baş devam etti. McKissic'in başarılı dış atışlarıyla üstünlüğü yakalayan Gaziantep Basketbol, devreyi 47-44 üstün kapattı.

Oyunun kontrolünü 3. periyotta da elinde tutan Gaziantep Basketbol, karşılaşmanın son çeyreğine 65-61 galip durumda girdi.

Dördüncü çeyrekte iyi savunma yapmaya devam eden Gaziantep Basketbol, son 5 dakikaya 72-64 önde girdi. Üstün oyununu sürdüren ev sahibi ekip, sahadan 79-69 galip ayrıldı.

Galatasaray adına 20 sayı üreten ve maçın en skorer ismi olan Harrison'ın çabası yenilgiyi önleyemezken, Gaziantep Basketbol'da McKissic 19 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. 

Salon: Şahinbey Karataş

Hakemler: Aytuğ Ekti, Semih Vural, Can Mavisu

Gaziantep Basketbol: Can Uğur Öğüt 13, Vasiliauskas 11, Jelovac 14, Jekiri 12, McKissic 19, Orhan Haciyeva, Murat Göktaş, Batuhan Dikmen, Berisha, Yunus Çankaya, Kadir Bayram 2, Doğan Şenli 8

Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 4, Harrison 20, Hayes 15, Auguste 12, Göksenin Köksal 5, Arapovic 1, Can Korkmaz 5, Ege Arar 4, Erol Can Çinko 3

1. Periyot: 21-22

Devre: 47-44

3. Periyot: 65-61

Beş faulle çıkanlar: 39.15 Can Uğur Öğüt, 39.45 McKissic (Gaziantep Basketbol)

MAÇIN ARDINDAN

Markovic: "Şimdi İstanbul'daki maçı kazanmak istiyoruz"

Galatasaray Doğa Sigorta'yı 79-69 yenerek seriyi 1-1'e getiren Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, İstanbul'daki son müsabakayı kazanmak istediklerini söyledi.

Markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını galibiyet nedeniyle kutladı.

Şut yüzdelerinin yüksek olmasının maçı kazanmalarını sağladığını ifade eden Markovic, "Oyuncularımı ve taraftarı tebrik ederim. Çok güzel bir play-off atmosferi oldu. Bence adil olan da üçüncü maçı oynamamızdı. Biz bütün sezon boyunca hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık. Şimdi İstanbul'daki maçı kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugünkü maçın kendileri adına özellikle savunma adına sert olduğunu aktaran Markovic, "Oyuncularım ilk maçta yapamadıklarını bu maçta yüksek oranda yaptılar. Özellikle savunmamız ve hücumdaki şut yüzdemiz maçı bize getirdi." diye konuştu.

Erdoğan: "Birbirine denk bir eşleşme"

Galatasaray Doğa Sigorta Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, müsabakanın bazı bölümlerinde düşük yüzdeyle oynadıklarını anlattı.

Gaziantep Basketbol ile eşleşmenin kolay maçları ortadan kaldırdığını anlatan Erdoğan, "Play-off maçlarından önce söylediğim gibi bu eşleşme en zorlarından bir tanesi. Birbirine denk bir eşleşme oldu. Dolayısıyla atmosferin bizim açımızdan zor geçeceğini bilerek Gaziantep'e geldik. Yüzdelerimizin bu kadar düşük olduğu bir maçı kazanma ihtimalimiz tabii ki çok fazla yok. Bugün rakibimizin yüzdeleri, play-off atmosferinden dolayı oldukça yüksekti. Üçüncü maç İstanbul'da. Artık o müsabaka, iki taraf içinde sezonu kapatma veya devam etme maçı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz