Basketbol

Obradovic: Küçük detaylar maçın sonucunu belirledi

17 Şubat 2019 Pazar 00:01 - Son Güncelleme 17 Şubat 2019 Pazar 00:55

Erkekler Türkiye Kupası'nda Türk Telekom'u yenerek finale çıkan Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Obradovic, "İki takım da son ana kadar maçı kazanmak için savaştı" diye konuştu.

Ankara’da düzenlenen Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Türk Telekom’u 73- 65 mağlup ederek adını finale yazdıran Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic, “Tamamen beklediğimiz gibi bir maç oldu” ifadelerini kullandı.

Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Obradovic, alınan sonuçtan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 

Obradovic, “Tamamen beklediğimiz gibi bir maç oldu. Çok zor ve duygusal bir maçtı. Türk Telekom’un iyi bir motivasyonla oynamasını bekliyordum. Bizim takımımızda aynı motivasyonla oynamalıydı. İki takım da son ana kadar maçı kazanmak için savaştılar. Son 2 dakikadaki küçük detaylar maçın sonucunu belirledi. Artık bu maç üzerine düşünecek çok fazla bir vaktimiz yok. Bundan sonra bir final var. Oyuncularımı tebrik ederim büyük bir kupa kazanma ihtimali aldılar” şeklinde konuştu.

Melih Mahmutoğlu: "Sert bir maç oldu"

Fenerbahçe Beko'da takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise yaptığı açıklamada, “Maçın başından sonuna itibaren sert bir maç oldu. Biz de o sertliğe basketbol kuralları içerisinde karşılık vermeye çalıştık. Telekom kendi evinde oynamasına rağmen bizim taraftarımız salonda yerini aldı. İyi bir galibiyet oldu. Final maçı oynayacağız. Güzel giden sezonumuzu şimdiden taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Burak Gören: “Bugün olmadı ama bu kupayı Türk Telekom eninde sonunda kazanacak” 

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören ise şunları söyledi:

“TBL’den yeni çıkmış bir takımız. Türk Telekom uzun yıllar Türk basketbolu iyi yerlere taşımış bir takım. Bu sene ligde iyi yerlerdeyiz. Bizler ve oyuncular üst düzey bir performans sergiliyoruz. Bugün olmadı ama bu kupayı Türk Telekom eninde sonunda kazanacak. Bugün olmadı ama Türk Telekom’un istikrarlı hali, kulübün yapısı geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Maça gelecek olursak 10 gün önce Fenerbahçe'ye karşı ağır bir mağlubiyet aldık. Bugün oyuncular; teknik ve taktik becerileriyle, istek ve arzularıyla en iyi şekilde savaştılar. Bugün maçı son topa kadar getirebildik fakat son topta Fenerbahçe’nin topu akıllı kullanması maçı onların lehine çevirdi. Bugün burada kaybetmiş olmak ilerisi için bazı şeyleri kazandığımız anlamına geliyor.” 

Türk Telekom'da maça 13 sayıyla katkı veren Vladimr Stimac son pozisyonda 2 sayılık atışı kaçırdığından dolayı pişmanlığını belirtti. Stimac, “Fenerbahçe Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Bugün onlara karşı sert oynadığımızı düşünüyorum. Maçın sonundaki 2 sayılık atışı kaçırmasaydım maçı kazanmaya daha yakın olabilirdik. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Sezonun geri kalan maçlarında ligi üst sıralarda bitirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: İHA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz