Basketbol

2020 yılına kadar THY

22 Ekim 2013 Salı 16:09 - Son Güncelleme 22 Ekim 2013 Salı 16:18

THY Avrupa Ligi'ne olan sponsorluğunu 2020 yılına kadar uzattı.

Türk Hava Yolları (THY), basketbolda en büyük organizasyonlardan biri olan Avrupa Ligi'ne verdiği sponsorluk desteğini 2020 yılına kadar uzattı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Avrupa Ligi Üst Düzey Yöneticisi Jordi Bertomeu, 2020 yılına kadar geçerli olacak sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa'nın en kaliteli şirketi THY olarak dünyanın en iyi organizasyonları arasında yer alan Avrupa Ligi ile ortaklık sözleşmesini 5 yıl daha uzattıklarını ifade etti.

Topçu, ULEB ile daha önce yaptıkları 5 yıllık anlaşmanın bitmesine 2 yıl kaldığını hatırlatarak, "Geçen 3 yıl içinde yaptıklarımız ve yapacaklarımızı göz önüne alarak, bu sözleşmenin yenilenmesinin daha iyi olacağı kanaati bizde oluştu. Yaptığımız görüşme neticesinde opsiyonel olarak yer alan sözleşmeye istinaden bu ortaklığımızı 2020 yılına kadar uzatma kararı aldık. Uzatma kararında birçok yenilikler var" dedi.

Hamdi Topçu, THY'nin şu an itibariyle İstanbul'dan en çok ülkeye uçan firma olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"105 ülkeye uçuyoruz. Arkasından 89 ülkeyle Air France var. 244 şehre uçuyoruz. Avrupa'daki bütün ülkelere uçuyoruz. THY, son 10 yıllık gelişimine bakıldığında yüzde 450 gibi bir büyüme kaydetti. Bu büyümede en büyük pay hizmet kalitesidir. Bu hizmet kalitesini iyileştirme yönünde adımlar atarak markamıza da yatırımlar yaptık. Bunların en önemli ayakları sponsorluklardır. Barcelona, Manchester United ile yaptığımız anlaşmalar var. Borussia Dortmund ile anlaşmamız devam ediyor. Kobe Bryant ile sözleşmemiz var."

Bu anlaşmaların en önemlilerden birinin Avrupa Ligi olduğunu kaydeden Hamdi Topçu, "Jordi Bertomeu'nun Avrupa Ligi için teklif ettiği sponsorluk isim hakkını kapsamıyordu. Biz isim hakkı üzerinden de gitmek istediğimizi aktardık. Önümüzdeki 7 yıldaki 'Dörtlü Final'lerin sponsorluklarını sözleşmeye dahil ettik. Avrupa Ligi'nin bütün sponsorlukları THY tarafından devam edecek. Bu anlaşma Türk ve Avrupa basketboluna katkı yapacak. Avrupa barışına dolaylı olarak yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Sponsorluk bütçesi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, tanıtım bütçelerinin yüzde 12'sini sponsorluklara ayırdıklarını ifade etti.

Avrupa Ligi'ne ne kadar bütçe verdikleri yönündeki soruyu yanıtlayan Hamdi Topçu, şunları söyledi:

"Avrupa Ligi sponsorluğumuzun maddi boyutu hakkında açıklama yapamıyoruz. Tanıtım bütçemiz içinde yüzde 12 oranı sponsorluklara harcıyoruz. 120 milyon dolar tanıtım bütçemizin 12'sini sponsorluklara harcıyoruz. Bu, bütün sponsorlukları kapsayan bir bütçe."

Hamdi Topçu, ikinci beş yıllık anlaşma kapsamında, İstanbul'da yine 'Dörtlü Final' organizasyonu olup olmayacağı sorusuna, "İstanbul'dan vazgeçmek kolay mı?" şeklinde yanıt verdi.

İlk beş yılın ardından ikinci beş yılda parasal açıdan ne kadar artış olduğu yönündeki soru üzerine de Topçu, şunları söyledi:

"Para olarak artış olmadı. Organizasyon büyüdü. Organizasyonun büyümesiyle eşdeğer artış oldu. Reel getirisi, hemen hemen aynı rakamlara tekabül ediyor. Avrupa Ligi ve THY büyüyor. Avrupa Ligi yüzde 30'un üzerinde büyüme sağlamış. Bunun karşılığı olarak reel artış oldu. Yüzde 30'a yakın artış oldu. Her iki taraf artık uzun vadeli plan yapıyor."

Bertomeu: "Uzun süreli işbirliğimizi sürdüreceğiz"

THY Avrupa Ligi Üst Düzey Yöneticisi Jordi Bertomeu ise uzun süreli işbirliklerini 2020 yılına kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

Basketbol tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladıklarını vurgulayan Bertomeu, "Bu 14 yıllık tarihimizin en büyük haberlerinden biri. THY özellikle dünya çapında Avrupa basketbolunun ve Avrupa Ligi'nin duyulmasını sağladı. Dünya çapında bilinirliliği sağladı" diye konuştu.

Basketbolu geliştirmek için çok şanslı olduklarını kaydeden Jordi Bertomeu, "Dünyanın en prestijli markalarından biriyle çalışma yaparak sorumluluk alıyoruz. Ama hazırız. 3 yıldan beri çalışıyoruz. Aslında uzun süreli bir durum değil. Çalışmaların çoğuna geçen yıl başladık" ifadelerini kullandı.

Bertomeu, İstanbul'da yeni bir Dörtlü Final organizasyonu olup olmayacağı sorusunu, "Bu soruya nasıl 'hayır' yanıtı verilebilir ki?" şeklinde yanıtladı.

ULEB Üst Düzey Yöneticisi Bertomeu, 14 yıllık tarihlerinde somut başarılar elde ettiklerini, ligin geçen yıl 199 ülkede izlendiğini ve 850 milyon kişiye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Hamdi Topçu ile Jordi Bertomeu, 2020 yılına kadar sürecek sözleşmeyi imzaladı.

Bertomeu, Hamdi Topçu'ya üzerinde "Hamdi Topçu" imzalı bir basketbol topu hediye etti.

Hamdi Topçu ise Bertomeu'ya İznik Çinisi takdim etti.

Törene, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, sarı-kırmızılı kulübün şube koordinatörü Murat Özyer, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun ve Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş da katıldı. 

Sıradaki Haber
THY Euroleague'e iyi başladık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz