Basketbol

Anadolu Efes 3'te 3 peşinde

31 Ekim 2013 Perşembe 09:57 - Son Güncelleme 31 Ekim 2013 Perşembe 10:05

Lacivert-beyazlılar THY Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk 2 maçını kazanmıştı.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 2013-14 sezonu B Grubu ilk tur üçüncü hafta maçında cuma günü deplasmanda Almanya temsilcisi Brose Baskets ile karşılaşacak.

Bamberg kentindeki Stechert Arena'da oynanacak karşılaşma 21.00'de başlayacak.

Gruptaki ilk 2 maçını da kazanan Anadolu Efes, sayı averajıyla ikinci sırada bulunurken, Brose Baskets ise bir galibiyet, bir yenilgiyle yine sayı averajıyla dördüncü sırada yer alıyor.

 Anadolu Efes, geçtiğimiz hafta Fransız ekibi Strasbourg'u deplasmanda 76-66 yendi, Brose Baskets ise İspanyol temsilcisi Real Madrid'e rakip sahada 98-58 kaybetti.

Puan durumu

Anadolu Efes'in de yer aldığı B Grubu'da 3. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:

 
Takım O G M   A   Y P
Real Madrid 2 2 0 181 121 4
Anadolu Efes 2 2 0 163 133 4
EA7 Emporio Armani 2 1 1 149 162 3
Brose Baskets 2 1 1 142 168 3
Strasbourg 2 0 2 136 160 2
Zalgiris Kaunas 2 0 2 138 165 2

Özerhun'un görüşleri

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Almanya deplasmanında galip gelerek, grupta 3'te 3 yapmak istediklerini söyledi.

Özerhun, Brose Baskets karşılaşması ile ilgili olarak kulübün internet sitesine görüşlerini şöyle açıkladı:

"Avrupa Ligi'nde üst üste aldığımız iki galibiyeti Almanya'da da devam ettirmek istiyoruz. Ancak Brose Baskets kendi sahasında son derece tehlikeli bir ekip. Geçen sezon da karşılaştığımız bu takımla Bamberg'de son derece zorlu bir karşılaşma oynamış ve galip gelmeyi başarmıştık. Geçtiğimiz hafta oynamayan Savanovic de tekrar bizimle birlikte kadroda olacak. Tabii ki bu bizim için önemli bir kazanç olacaktır. Geçen hafta Strasbourg karşısında galibiyet alırken salonda bulunan çok sayıda gurbetçimizin Bamberg'de de bizimle birlikte olacaklarını tahmin ediyorum. Bu da bizim için önemli bir avantaj olacaktır. Önümüzdeki hafta İstanbul'da oynayacağımız Zalgiris maçına 3-0 başlamak için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız."

Mahmuti: "Galibiyet ile dönmeliyiz"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, Bamberg deplasmanından da galibiyet ile dönmeleri gerektiğini ifade etti.

THY Avrupa Ligi'nin ilk iki haftasını galibiyetle kapattıklarını kaydeden Mahmuti, ikinci deplasmanlarından da kayıpsız dönmeleri gerektiğinin önemini vurguladı ve kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta Strasbourg deplasmanından kayıpsız döndük. Şimdi de Bamberg'den aynı şekilde galibiyet ile dönmeliyiz. Hep altını çizdiğim bir nokta var ki Avrupa Ligi'nde kolay maç yok. Strasbourg'un da geçen hafta bizi ne kadar zorladığı ortada. Avrupa Ligi'nde maçlar başa baş geçiyor. Bamberg'de rehavete kapılmadan ve ciddiyeti elden bırakmadan mücadele etmeliyiz. Kazanarak ufak da olsa bir avantaj elde etmek ve dördüncü haftada evimizde oynayacağımız Zalgiris maçına avantajlı çıkmak istiyoruz."

Rakamlarla Anadolu Efes

THY Avrupa Ligi’nde ilk iki hafta sonunda takım istatistiklerinde Anadolu Efes maç başına 10 top çalma ortalaması ile en çok top çalan takım kategorisinde ikinci sırada bulunuyor.

En çok sayı atan oyuncu kategorisinde ise bir maçta forma giyerek 22 sayı kaydeden Savanovic lider, iki maç sonunda 21 sayı ortalaması bulunan Scotty Hopson da ikinci sırada yer alıyor.

Jamon Gordon, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 22 maçın 21'inde en az bir top çalma ile mücadele etti. Gordon, maç başına 3,5 top çalma ile ilk iki hafta sonunda en çok top çalan oyuncu sıralamasında zirvede yer alıyor. ABD'li oyuncu ayrıca Avrupa Ligi'nde kullandığı son 9 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Planinic'in Avrupa Ligi kariyerindeki 500. asistine ulaşmak için 20 asiste daha ihtiyacı var. Halen 480 asist ile 14. sırada bulunan Hırvat oyuncu, 3 asist daha yaptığı takdirde 483 asisti bulunan Nikos Zisis'i yakalayarak 13. sıraya yükselecek.

Kostas Vasileiadis, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 15 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Dusko Savanovic, 3 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 300. ribaunt sayısına ulaşacak.

Stanko Barac, 18 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 400. ribaunt sayısına ulaşacak.

Semih Erden, Avrupa Ligi kariyerindeki en yüksek blok sayısına geçtiğimiz sezon Brose Baskets karşısında ulaşmıştı. Top 16'nın 11. haftasında oynanan Anadolu Efes-Brose Baskets karşılaşmasında 4 blok yapan oyuncu, kariyerinin en yüksek blok rakamına ulaşırken, Anadolu Efes karşılaşmadan 89-86 galibiyetle ayrılmıştı.

Sıradaki Haber
F.Bahçe Ülker'in konuğu CSKA Moskova
Yükleniyor lütfen bekleyiniz