Basketbol

Anadolu Efes Avrupa'da zirvede

06 Mayıs 2021 Perşembe 15:11 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2021 Perşembe 15:15  |  Kaynak : TRT SPOR

Anadolu Efes, Ergin Ataman yönetiminde Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'ne damgasını vuruyor. Üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e kalan temsilcimiz, son üç sezondaki performansıyla dikkat çekiyor.

Anadolu Efes son 3 sezonda aldığı sonuçlarla adını, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nin en başarılı takımları arasına yazdırdı. Temsilcimiz, Ergin Ataman yönetiminde organizasyonun en istikrarlı ekiplerinden biri haline geldi.

Son 3 sezonda 73 galibiyet alan lacivert beyazlılar, 75 kez kazanan CSKA Moskova'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Yüzde 70'lik bir galibiyet oranı tutturan Efes, kendi adına Avrupa'daki en parlak dönemini yaşıyor.

Üç sezonda iç sahada 40 galibiyet alan temsilcimiz, bu alanda da birinciliği Real Madrid ile paylaştı. 2019 yılında 18 yıllık Dörtlü Final hasretini bitiren lacivert beyazlılar, CSKA Moskova'ya finalde kaybetmişti. Geçen sezon ise tarihi bir performans gösteren Efes, normal sezonda 28 maçta 24 galibiyet ile lider durumdaydı.

Pandemi nedeniyle sezon iptal edilince lacivert beyazlılar şampiyonluk hedefine ulaşamamıştı. Bu sezona yarım kalan görevi tamamlamak için başlayan temsilcimiz, sezonun ikinci yarısında vites arttırdı.

Play-off'a saha avantajıyla giren Anadolu Efes, zorlu geçen seride Real Madrid'i 3-2 ile saf dışı bıraktı.

Ergin Ataman'ın ekibi, bu sonuçla üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e kaldı. Lacivert beyazlılar, 28 Mayıs'ta Almanya'nın Köln kentinde CSKA Moskova ile karşılaşacak. Anadolu Efes, 2019 finalinin rövanşını alarak bir kez daha adını finale yazdırmak istiyor.

Sıradaki Haber
THY Avrupa Ligi'nde 'Dörtlü Final' takımları belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz