Basketbol

Anadolu Efes Cedevita deplasmanında

20 Ocak 2016 Çarşamba 10:01 - Son Güncelleme 20 Ocak 2016 Çarşamba 08:05

Lacivert-beyazlılar, 4. hafta maçında Cedevita Zagreb'e konuk olacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 4. hafta maçında 21 Ocak Perşembe günü deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Cedevita Zagreb ile karşılaşacak.

Başkent Zagreb'deki Drazen Petrovic Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.

İki ekip Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk turda iki kez karşılaşırken, üçüncü haftada Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 81-75 kaybetti, 8. haftada Zagreb'deki müsabakayı ise lacivert-beyazlılar aynı skorla kazandı.

Top 16 turu E Grubu 3. haftasında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 mağlup etti, Cedevita Zagreb ise İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga'ya deplasmanda 90-67 yenildi.

E Grubu'nda üç haftanın ardından Anadolu Efes, iki galibiyet ve bir mağlubiyetle üçüncü, Cedevita Zagreb ise bir galibiyet, iki yenilgiyle yedinci sırada yer alıyor.

Ivkovic'in değerlendirmesi

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, iki takımın da şu anki durumunun ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı olduğunu vurgulayarak, "İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi'nde ilk turda aynı grupta yer aldığımız Cedevita Zagreb ile şimdi Top 16'nın dördüncü haftasında deplasmanda karşılaşıyoruz. Her maçın birbirinden farklı olduğunu unutmamamız gerekir. İki takımın da şu anki durumu ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı. İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum."

Cedevita Zagreb ile 5. randevu 

Anadolu Efes ile Cedevita Zagreb, Avrupa kupalarında daha önce 4 kez karşılaştı. 

Türk ekibi, Hırvatistan temsilcisini 3 kez yenerken, bir kez mağlup oldu. 

İki ekip birbirleriyle ilk olarak Avrupa Ligi 2012-2013 sezonu ilk tur 3. haftasında İstanbul'da karşılaştı ve Anadolu Efes sahadan 85-66 galibiyetle ayrıldı. Sekizinci haftada Zagreb'de oynanan karşılaşmayı da lacivert-beyazlılar 81-73'lük skorla kazandı. 

Bu sezon iki takım yine ilk turda birbirlerine rakip olurken, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan üçüncü hafta karşılaşmasını Anadolu Efes 81-75 kaybetti, sekizinci haftada Zagreb'de oynanan karşılaşmada ise aynı skorla ev sahibi ekip galip geldi.

Avrupa kupalarında 546. maç 

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 546. karşılaşmasına çıkacak. 

Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 545 maçın 309'unu kazandı, 236'sında salondan yenilgiyle ayrıldı. 

Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 297 karşılaşmada ise 152 galibiyet, 145 yenilgi aldı. 

Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 41 maçın 23'ünde galip geldi. 

Sıradaki Haber
İşte haftanın MVP'si
Yükleniyor lütfen bekleyiniz