Basketbol

Anadolu Efes CSKA'yı da devirdi

04 Şubat 2020 Salı 21:41 - Son Güncelleme 04 Şubat 2020 Salı 22:21

Temsilcimiz Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde kazanmaya devam ediyor. 23. haftada CSKA Moskova ile karşılaşan Efes, mücadeleden 82-80 galip ayrıldı.

THY Avrupa Ligi 23. haftasında Anadolu Efes, en yakın rakibi CSKA Moskova'ya konuk oldu. Maça iyi başlayan Efes, ilk iki periyotta farkı bir ara 9'a kadar çıkardı, sonrasında ise maçtan hiç kopmadı. 

Ev sahibi CSKA, 3. çeyrekten itibaren eşitliği yakalasa da Larkin ve Micic liderliğinde iyi top paylaşan Efes, son bölümü büyük heyecana sahne olan mücadeleden de 82-80 galip ayrılmayı başardı. 

Bu sonucun ardından galibiyet sayısını 20'ye yükselten Ergin Ataman'ın öğrencileri, CSKA ile aradaki galibiyet farkını da 4'e yükseltti. 

Efes'te Shane Larkin, 23 sayı 4 asistle oynarken, Larkin'e Vasilije Micic 19 sayı 5 asistle destek verdi. Geçtiğimiz hafta Türk Milli Takımı formasını giyeceğini açıklayan Larkin, 40 saniye kala orta mesafeden kaydettiği basketle de Efes'e bir kez daha maçı getiren isimdi. 

Hackett, attığı baskete üzüldü

CSKA Moskova'nın yıldız oyuncularından Daniel Hackett, maçın bitimine kısa süre kala serbest atıştan bulduğu baskette büyük üzüntü yaşayarak ilginç bir görüntü oluşturdu.

Bitime 3 saniye kala 81-78 gerideyken serbest atış çizgisine gelen Hackett, ilk atışta isabet sağladı ve durumu 81-79'a getirdi. İtalyan oyun kurucu, ikinci atışı bilerek kaçırarak alabilecekleri ribaunt sonrası beraberliği sağlamayı planladı. Ancak Hackett'ın atışında top panyaya çarparak çemberden geçti.

Attığı basketle planı bozulan Hackett büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadı. 

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
EuroLeague'e şok! Para ve tazminat cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz