Basketbol

Anadolu Efes 'in kaderi Fenerbahçe Beko'nun elinde

10 Nisan 2022 Pazar 10:53 - Son Güncelleme 10 Nisan 2022 Pazar 11:09  |  Kaynak : TRT SPOR

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko'nun kazanması halinde Anadolu Efes bu sezon son 4 maçını üst üste kaybeden ve büyük bir kriz içerisinde olan Real Madrid ile karşılaşacak.

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko ve Maccabi Tel Aviv haricinde bütün takımlar normal sezonu tamamladı. Hatırlanacağı üzere Anadolu Efes iki hafta önceki karşılaşmada kendi evinde üç periyodunu açık ara önde götürdüğü maçı, AX Armani Milano'ya vererek ilk 4 şansını matematiksel olarak kaybetmişti.

Bu kritik maçtan önce belirtmek gerekir ki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun ve normal sezonun son karşılaşması; Fenerbahçe Beko'dan ziyade daha çok Anadolu Efes'in kaderini belirleyecek. Fenerbahçe Beko'nun kazanması halinde Anadolu Efes bu sezon son 4 maçını üst üste kaybeden ve büyük bir kriz içerisinde olan Real Madrid ile karşılaşacak. Son 10 Euroleague maçında 6, son 9 lig maçında 7 mağlubiyet alan İspanyol devinde yaraya neşter vuran isim ise koç Pablo Laso oldu. İki Euroleague şampiyonluğu olan tecrübeli İspanyol koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takımın iki kritik ismi Thomas Huertel ve Trey Thompkins ile yollarını ayırdıklarını, ligin en atletik oyuncularından Gouerchon Yabusale'ye ise para cezası verildiğini ve tüm inisiyatifin kendinde olduğunu belirterek herkesi şaşırtan bir çıkışa imza atmıştı. Elbetteki biz Türk basketbolseverler olarak ligin kriz halindeki ve en formsuz takımı ile karşılaşmak bizim için büyük şans olacaktır.

Öte yandan bir diğer gerçek de şu ki; Anadolu Efes ile beşincilik mücadelesi veren Maccabi Tel Aviv de Safiropulos yerine takımın başına Avi Even'i getirdiğinden bu yana bambaşka bir profil çizmekte. Öyle ki İsrail temsilcisi son beş karşılaşmanın tamamını kazanmakla beraber bunların üçünde rakiplerine tam 20 sayının üzerinde fark attı. Son karşılaşmada performansının zirvesini geçiren Tel Aviv ekibi, deplasmanda ligin lideri Barcelona'ya milli oyuncumuz Scottie Wilbekin'in şov yaptığı maçta tam 104 sayı atarak, aldığı bu galibiyetle play-off'lar öncesinde hem rakiplerine göz dağı verdi, hem de Anadolu Efes'in beşincilik hedefine büyük oranda engel oldu.

Şurası bir gerçek ki son karşılaşmalarında oldukça formsuz bir görüntü çizen temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun ligin en iyi basketbolunu oynayan İsrail temsilcisine karşı hele de Tel Aviv taraftarı önünde şansı yok denecek kadar az.

Öte yandan son 5 senedir ilk defa hiçbir temsilcimiz ilk 4'e gidemeden sezonu bitiriyor. Bu da demek oluyor ki; uzun zaman sonra ilk defa temsilcimiz ev sahibi avantajı olmadan play-off'larda boy gösterecek. Bizim için oldukça zorlayıcı geçeceği kesin olan play-off süreci, son yıllarda en az rahat izleyeceğimiz serilere sahne alacak gibi.

Diğer iki eşleşmeye göz atacak olursak Sasha Vezenkov önderliğinde efsane oyuncu Spanoulis sonrası uzun zamandan sonra ilk defa liderini bulan Yunan ekibi Olimpiakos, ligin sürpriz ekibi Monaco ile eşleşti. Mike James önderliğinde tipik atletik Fransız basketbolu oynayan Monaco şüphesiz ki ligin sürprize en açık takımı. Olimpiakos'un oynadığı savunma ağırlıklı basketbol ile Monaco gibi açık ara ofansif oynayan iki takımın düellosunda oldukça ilginç karşılaşmalar bizi bekliyor.

Diğer eşleşmede ise lig lideri Barcelona geçen sene final-four 'un kıyısından dönen Bayern Münih ile eşleşti. Barcelona' nın açık ara favori olduğu eşleşme öncesinde şunu belirtmek gerekir, bu sene play-off'lar diğer yıllara nazaran çok daha yakın ve çekişmeli geçecek.

Geçen seneki rüya sezonundan sonra Sertaç Şanlı'nın yokluğunda dört - beş numara pozisyonundaki açığını bir türlü kapatamayan Anadolu Efes' in olası bir Milano eşleşmesinde neler yapacağını büyük merak konusu olmakla birlikte, negatif sonuçlara hazır olmakta fayda var desek yerinde olur.

Umarız ki Fenerbahçe Beko normal sezonun bu son karşılaşmasında, Maccabi Tel Aviv'i mağlup eder ve diğer temsilcimiz Anadolu Efes için krizdeki Real Madrid eşleşmesinin kapısı açılır. Son beş senedir Yunanistan ile birlikte kırdığımız üstüste final oynama rekoru kıran ülkemiz, Anadolu Efes ile umarız ki bu sene de önce play-off'larda ardından final-four'dan zaferle çıkarak bu geleneğimizi devam ettirir.
 

Sıradaki Haber
Haftanın MVP'si Georgios Papagiannis
Yükleniyor lütfen bekleyiniz