Basketbol

Anadolu Efes kritik virajda

17 Mart 2016 Perşembe 10:24 - Son Güncelleme 17 Mart 2016 Perşembe 08:46

Başantrenör Ivkovic: "Cedevita maçını kazanarak yolumuza devam etmeliyiz."

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 11. haftasında 18 Mart Cuma İstanbul'da Hırvatistan temsilcisi Cedevita ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

Yenilgiye tahammülü yok!

Yenilgiye tahammülü olmayan lacivert-beyazlılar, salondan galibiyetle ayrılarak, çeyrek finale yükselme umutlarını gelecek haftalara taşımayı amaçlıyor.

Top 16 turu E Grubu'nda 11. hafta maçları öncesi Anadolu Efes, dört galibiyet ve altı mağlubiyetle beşinci, iki galibiyet ve sekiz mağlubiyeti bulunan Cedevita ise sekizinci ve son sırada yer alıyor.

Grupta 10. hafta maçlarında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 72-68 mağlup ederken, Cedevita ise evinde İspanya'nın Unicaja Malaga takımına 91-78 yenildi.

Bu sezon iki takım ilk turda da aynı grupta yer alırken, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 81-75 kaybeden Anadolu Efes, Zagreb'de aynı skorla galip geldi. Top 16 turunun dördüncü haftasında Zagreb'de oynanan müsabakayı ise Hırvat ekibi 84-80 kazandı.

Ivkovic: "Çok dikkatli olmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, maçı kazanıp, yollarına devam etmeleri gerektiğini bildirdi. Müsabakayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Bu maç Cedevita ile bu sezon dördüncü karşılaşmamız olacak. Onlar ile oynadığımız üç maçta bir galibiyet ve iki mağlubiyetimiz var. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Cedevita çok iyi ve dengeli basketbol oynayan bir takım. Top 16'da oynadıkları son altı maçı kaybettiklerini unutmamalıyız. Benzer bir durum ilk turdaki karşılaşmamız öncesinde de olmuştu. Üst üste iki mağlubiyet aldıktan sonra İstanbul'da bizi mağlup etmişlerdi. Bu da demek oluyor ki çok dikkatli olmalıyız, oyunu biz kontrol etmeliyiz ve oyuna maksimum seviyede konsantre olmalıyız. Bu maçı kazanarak yolumuza devam etmeliyiz."

Cedevita ile 6. randevu

Anadolu Efes ile Cedevita, Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında tamamı Avrupa Ligi'nde olmak üzere geride kalan 5 maçtan 3'ünü Türk ekibi, 2'sini Hırvat temsilcisi kazandı.

Avrupa kupalarında 553. maç

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında bu hafta 553. karşılaşmasına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 552 maçın 311'ini kazandı, 241'inde salondan yenilgiyle ayrıldı.

Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 304 karşılaşmada 154 galibiyet, 150 yenilgi aldı.

Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 48 maçın 25'inde galip geldi.

Sıradaki Haber
Türk derbisinde zafer Fenerbahçe'nin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz