Basketbol

Anadolu Efes moral peşinde

21 Kasım 2013 Perşembe 10:58 - Son Güncelleme 21 Kasım 2013 Perşembe 11:03

Real Madrid'den aldığı tarihi yenilgiyi unutturmak istiyor.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 2013-14 sezonu B Grubu ilk tur altıncı hafta maçında 22 Kasım Cuma günü deplasmanda İtalya temsilcisi EA7 Emporio Armani ile karşılaşacak.

Milano kentindeki Mediolanum Forum'da yapılacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak.

Anadolu Efes, geçen hafta İspanya'nın Real Madrid takımına deplasmanda 103-57 yenilerek, tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birisini aldı. Lacivert-beyazlılar, grupta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve sayı averajıyla üçüncü sırada yer alıyor. EA7 Emporio Armani ise son maçında evinde Strasbourg'u 83-72 yenerek, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve sayı averajıyla ikinci sırada bulunuyor.

- Puan durumu

THY Avrupa Ligi B Grubu'nda altıncı hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:

Takım    O    G    M     AS     YS     P
1-Real Madrid    5    5    0    462    318    10
2-EA7 Emporio Armani    5    3    2    382    389     8
3-Anadolu Efes    5    3    2    378    385     8
4-Zalgiris Kaunas    5    2    3    378    382     7
5-Brose Baskets    5    2    3    373    421     7
6-Strasbourg    5    0    5    338    416     5

- Özerhun iddialı

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, İtalya deplasmanında ciddiyeti ve disiplini elden bırakmadan oynayarak galip gelip, üst tur hedefleri için yollarına emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında maçla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta aldığımız mağlubiyeti unutup kalan maçlara odaklanmalıyız. Emporio Armani'yi ilk maçta farklı yenmiştik ancak bu maç farklı olacaktır. İtalyan ekibi ile ciddiyeti ve disiplini elden bırakmadan mücadele edeceğiz. İnanıyorum ki Milano'da galibiyete uzanıp üst tur hedeflerimiz için yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam ederiz."

- Mahmuti: "40 dakika boyunca oyunu bırakmayacağız"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti ise hiçbir deplasmanın kolay olmadığı gibi Milano'da da kendilerini zor şartların beklediğini söyledi.

İtalya'ya galibiyet parolasıyla gideceklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz hafta bize yakışmayan bir mağlubiyet aldık. Tabi böyle bir yenilgiden de dersleri çıkarttık. O maçtaki eksiklerimizi görüp telafi etmeliyiz. Avrupa Ligi'nde normal sezonun yarısını geçtik. Kalan haftalar Top 16 için daha büyük mücadelelere sahne olacaktır. Bizim de Top 16 hedefimiz için yarıştığımız rakiplerimize karşı galip gelme durumumuz var. Emporio Armani, İtalya'nın basketboldaki önemli ekiplerinden bir tanesi. Yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Milano'da galip gelmek istiyorsak 40 dakika boyunca oyunu bırakmamalıyız ve mücadele etmeliyiz."

- Rakamlarla Anadolu Efes

- Anadolu Efesli Scotty Hopson, 16,80 sayı ortalaması ile THY Avrupa Ligi'nde beş haftanın ardından sayı krallığında üçüncü sırada yer alıyor.

- THY Avrupa Ligi'nde ilk beş hafta sonunda takım istatistiklerinde Anadolu Efes maç başına 7,8 top çalma ortalaması ile en çok top çalan takım kategorisinde dördüncü sırada bulunuyor.

- Jamon Gordon, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 25 maçın 24'ünde en az bir top çalma ile mücadele etti. Gordon aynı zamanda maç başına 2,4 top çalma ile beş hafta sonunda en çok top çalan oyuncu sıralamasında zirvede.

- Semih Erden maç başına 2 blok ile bu kategoride ilk sırada.

- Zoran Planinic'in Avrupa Ligi kariyerindeki 500. asistine ulaşması için 6 asiste daha ihtiyacı var. Başarılı oyuncu, halen 494 asist ile 13. sırada bulunuyor.

- Kostas Vasileiadis, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 21 serbest atışı da sayıya çevirdi. Vasileiadis ayrıca oynadığı son 7 Avrupa Ligi karşılaşmasında en az birer kez üç sayılık isabet buldu.

- Stanko Barac 11 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 400. ribaunt sayısına ulaşacak.

Sıradaki Haber
Galatasaray LH galibiyet istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz