Basketbol

Anadolu Efes 'Top 16'yı ateşe attı!

12 Aralık 2013 Perşembe 20:46 - Son Güncelleme 13 Aralık 2013 Cuma 02:39

Üst üste bulduğu atışları sayıya çeviremeyen A.Efes "Top 16"yı son maça bıraktı.

Basketbolda, THY Avrupa Ligi'de Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes "Top 16"ya kalma konusunda büyük bir fırsat  tepti. Temsilcimiz, maçın son anlarında üst üste öne geçme şansı elde etmesine karşın sahadan 65-63 yenik ayrıldı. Bu sonuçla, Anadolu Efes, "Top 16" şansını son maça bıraktı.

Turu ateşe attı!

Kaunas kentinde oynanan karşılaşmada ilk periyot 16-16 berabere geçilirken, devreye Anadolu Efes 36-34 önde girdi. Üçüncü periyodu Zalgiris Kaunas 62-52 önde tamamladı.

Son periyoda 10 sayı geride giren temsilcimiz, rakibine bu periyotta sadece 3 sayı atma şansı tanıdı. Son dakikalara doğru Semih ile farkı ikiye indiren Anadolu Efes, iyi savunma yapmasına rağmen hücumlardan boş dönünce skor değişmedi. Son 10 saniyede taktik faullerden serbest atış çizgisine giden Zalgiris, Dentmon ile 2'de 1 attı ve skor 65-62'ye geldi. Gordon'la skoru 65-63'e getiren Efes, hücuma çıkan rakibinden topu kaptı ama boş durumdaki Dusko Savanovic'in üç sayılık atışında basketi bulamayınca temsilcimiz sahadan 65-63 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, grubundaki dokuzuncu maçında beşinci yenilgisini aldı. Anadolu Efes'in gruptan çıkıp "Top 16"ya kalması için evinde oynayacağı  İspanyol devi Real Madrid ile yapacağı maçı kazanması gerekiyor.

Karşılaşma öncesinde, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Sıradaki Haber
G.Saray Liv Hospital seri peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz