Basketbol

Anadolu Efes'e coşkulu uğurlama

17 Mayıs 2022 Salı 19:39 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2022 Salı 19:45  |  Kaynak : DHA

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final için Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gitti. Sporcular ile ailelerinin de olduğu kafile, İstanbul Havalimanı'ndan coşkulu bir şekilde uğurlandı.

Anadolu Efes kafilesi, Sırbistan'da 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek THY Avrupa Ligi 2022 Dörtlü Finali için özel bir havayollarına ait uçakla Belgrad'a uçtu.

Sporcular ve ailelerinin yer aldığı kafile, İstanbul Havaalanı'ndan özel bir etkinlikle uğurlandı. Basketbolcular, uçağın kapısında bando eşliğinde marşlarla ve takım bayraklarıyla karşılandı. Düzenlenen organizasyonun ardından Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ve takım kaptanı Doğuş Balbay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, son şampiyon unvanıyla Belgrad'a gittiklerini bu unvanı korumak istediklerini belirtti.

Kendilerine güvendiklerini ve şampiyonluk unvanlarını korumak istediklerini dile getiren Ergin Ataman, "Beklediğimiz an geldi. Belgrad'a son şampiyon olarak ve unvanımızı korumak için gidiyoruz. Tabi ki öncelikle yarı finalde oynayacağımız rakip, çok güçlü bir takım. Olympiakos normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Zor bir maç bizi bekliyor ama kazanıp 21 Mayıs'ta finale bir kez daha çıkmak istiyoruz. Kendimize güveniyoruz. Rakiplerimize büyük saygımız var. Türk halkının duaları bizimle olsun. Alıştık artık bu üst üste üçüncü Final Four'umuz. Açıkçası ilk gittiğimizde çok heyecanlıydık. Geçen yıl şampiyon olabileceğimizi gördük, bu yıl da onu tekrar etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Balbay: Kupayla dönmek istiyoruz

Türkiye'ye kupayla dönmek istediklerini ifade eden takım kaptan Doğuş Balbay, "Bizim için zorlu bir süreç oldu. Güzel bir sezon geçirdik ama hiç kolay olmadı. Şampiyon bir takım olarak bütün sezon oynadık. Bunu da korumak istiyoruz. Sırbistan'a da bu hedefle gidiyoruz. Ama adım adım gitmemiz gerekiyor. Yarı finalde Olympiakos ile oynayacağız. Çok ciddi bir ekip. Biz de bu galibiyeti alıp ülkemize kupayla dönmek istiyoruz. Biz hala çok açız, kupayı almak için çok istekliyiz. Bu bizim üst üste üçüncü Final Four'umuz, sanki ilk defa gidiyor kadar heyecanlıyız. O yüzden hedeflerimizden ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Yine tek hedef iki maç sonunda kupayı almak" şeklinde konuştu.

Takım, uğurlama töreninin ardından uçağa geçerek saat 18.20'de Belgrad'a hareket etti. Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague 2022 Final Four'daki ilk maçında Belgrad Stark Arena'da 19 Mayıs 2022 Perşembe günü TSİ 19.00'da Olympiakos ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Anadolu Efes'in hedefi unvanını korumak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz