Basketbol

Ataman: Bu sezon favori yok

27 Kasım 2019 Çarşamba 11:46 - Son Güncelleme 27 Kasım 2019 Çarşamba 13:34

Anadolu Efes’in deneyimli başantrenörü Ergin Ataman, TRT SPOR’a özel açıklamalarda bulundu. “Bu sezon Avrupa Ligi’nde favori yok” diyen Ataman, dün oynanan Galatasaray-Brugge maçı hakkında da konuştu.

Ataman’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Böyle bir performansı bekliyordum. Geçen seneki kadroyu koruyarak önemli bir başarı elde ettik. Oyuncularımızı kaptırdık. Moermann sezon başı sakatlandı, onun yerine Singleton’ı transfer ettik. Henüz 10 maç oynandı ama iyi başlangıç yapmak moral oldu. Bu sezon Avrupa Ligi’nde favori yok. Barcelona favori görülüyordu ama aynı puandayız. Ayaklarımızın yere basması lazım. Her maç final havasında. Dikkatli olmamız gerekiyor”

"Kupayı istiyoruz"

“Geçen sene final oynadık, bu sezon kupayı almak istiyoruz. Oyuncularım da böyle söylüyor. Bu sezon gerçekten çok zor. Hedefimiz Avrupa Ligi’nde şampiyon olmak”

"Moermann Aralık ayının ortalarında takıma dahil olur"

“Moermann’ın sakatlığı iyi ilerliyor. Aralık ayının ortalarında takıma dahil olacağını düşünüyorum. Dunston’ın sakatlığı ani ve sürpriz oldu. Onun da 2-3 haftalık süreci var. Sakatlıkları mazeret olarak önümüze koymayacağız”

“Avrupa Ligi uzun bir maraton. Dunston savunmanın bel kemiği… Zenit maçında aradık. Ama elimizdeki kadro bu”

"Galatasaray maçında şok yaşadım"

“Şok yaşadım Galatasaray-Brugge maçında. Ben stattaydım. Bazen de şans gerekiyor. Çok iyi mücadele ettiler. Son 15-20 dakika tehlike çanları çalıyordu. Oğlum da +5 çok oldu dedi. Uzatmada gol geldi. Muslera müthiş maç oynadı. Çıkartabileceği şutu çıkartamadı. Terim de söyledi artılarda çok maç kaybettik diye. Avrupa defteri kapandı ama ligde belki şampiyonluk artılarda gelir”

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Obradovic, Fenerbahçe ile Avrupa'da 200. maçına çıkacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz