Basketbol

Ataman'ın 'hakem' isyanı!

14 Şubat 2014 Cuma 23:36 - Son Güncelleme 14 Şubat 2014 Cuma 23:45

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman, CSKA Moskova maçını yorumladı.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova'ya 74-71 yenildikleri maçta son topa kadar savaştıklarını söyledi. Maçın hakemlerini de eleştiren Ataman, "Bu akşam da sahada son dakikalarda, bizim yetiştiğimiz dakikalarda, çok büyük bir facia vardı. Sahada tamamen korunan bir CSKA Moskova vardı" diye konuştu.

Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi savunma yaptıklarını vurgulayarak, "CSKA Moskova şampiyonluk için kurulmuş bir takım. İlk periyot dışında oyunu hep kontrol etmeyi ve savunmamızı istediğimiz ölçüde oturtmayı başardık" dedi.

Hücumun, Ender ve Arroyo üzerine kurulu olduğunu kaydeden Ergin Ataman, "CSKA Moskova'nın ikili oyun savunmasında çok zayıf olduğunu gördük ve oradan istediğimiz sayıları bulduk. Mensah Bonsu ve biraz da Hairston katkı verdi. Ancak üç buçuk adamla CSKA Moskova'yı yenmemiz çok zor. Macvan'ın yokluğunda Erceg biraz katkı verebilseydi kazanabilirdik. Cenk'in de sakatlanması büyük bir şanssızlık oldu" diye konuştu.

"Sahada korunan bir CSKA Moskova vardı"

Türkiye'deki yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ergin Ataman, "Türkiye'de yabancı oyuncuda büyük kısıtlamalar var. Sakatlanan oyuncunuzun yerine ligde oynatamadığınız için yeni bir oyuncu getiremiyorsunuz. Bu katı kurallar yüzünden takımınızın kapasitesini mecburen CSKA Moskova, Barcelona, Real Madrid gibi ekiplere göre hep daha düşük tutmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'nin sponsorunun Türk Hava Yolları olduğuna dikkati çeken Ataman, şöyle devam etti:

"Avrupa Ligi'nin tek dayanağı Türk Hava Yolları. THY sponsor, para Türkiye'den gidiyor. Avrupa Ligi, Türk takımlarına saygı duymadığı sürece... çünkü bu akşam da sahada son dakikalarda, bizim yetiştiğimiz dakikalarda, çok büyük bir facia vardı. Sahada tamamen korunan bir CSKA Moskova vardı. Avrupa Ligi Türk takımlarına bu saygıyı göstermediği sürece ve biz bunu sağlayamadığımız sürece, yani kulüpler, sponsorlar, basketbol federasyonu, bir Türk takımının Dörtlü Final oynaması bana göre imkansız. (Aslanlar gibi savaştık) diye kendimizi avuturuz, sonunda CSKA Moskova, Barcelona, Real Madrid Dörtlü Final oynar. Biz de THY Avrupa Ligi'nde kendi paramızla figüran rolünü üstleniriz."

Ergin Ataman, hafta içinde çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'da basketbol Avrupa'nın yeniden parlayan yıldızıdır. Gerek başkanımız, gerekse yönetim kurulumuz, basketbola çok büyük yatırım yapmaktadırlar. Fakat zaman zaman Avrupa basketbolunda, bazı nakit akışında sıkıntılar olabilir. Ancak bunların hiçbiri takımı huzursuzluğa itecek bir sıkıntı olmamıştır, olmayacaktır. Markoishvil ve Ersin Dağlı döndükten sonra bu yıl da Galatasaray, Türkiye Ligi şampiyonluğunun en büyük adaylarından bir tanesidir. Kimse dışarıdan çomak sokmaya çalışmasın. Biz dimdik ayaktayız."

Cenk hastaneye kaldırıldı

Karşılaşmanın son periyodunda sakatlanan Cenk Akyol, hastaneye kaldırıldı.

Ergin Ataman, Cenk'in belinde ciddi bir yaralanma olduğunu aktararak, "Cenk, geçen yıl da bel sakatlığından 1,5 ay oynayamamıştı. Ümit ediyorum ağır bir sakatlık olmaz. Maalesef şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor" diye konuştu.

Messina: "Önemli bir galibiyet aldık"

CSKA Moskova Başantrenörü Ettore Messina ise Galatasaray Liv Hospital karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çok iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirten Messina, "Önemli bir galibiyet oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bu galibiyet önümüzdeki maçlar için motivasyon olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Aslan CSKA'yı salladı ama yıkamadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz