Basketbol

Atina'da Türk hakeme ölüm tehdidi!

22 Nisan 2015 Çarşamba 09:50 - Son Güncelleme 22 Nisan 2015 Çarşamba 14:19

Panathinaikos ile CSKA Moskova arasında oynanan maçta şok bir olay yaşandı.

Atina'da oynanan Panathinaikos-CSKA Moskova maçının ardından ev sahibi Yunan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos, aralarında Recep Ankaralı'nın da bulunduğu hakemlerin odasını bastı. Mafya lideri olduğu iddia edilen Giannakopoulos elindeki hediye mumluğu Ankaralı'ya fırlatırken, ölüm tehditleri ve küfürler yağdırdı.

Gergin maçta yaşanan şok olay hakem raporunda da detaylı şekilde anlatıldı.

Edinilen bilgilere göre; THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) Panathinaikos'un CSKA Moskova'yı 86-85 yendiği maçın ardından şok bir olay yaşandı.

Kağıt üzerinde başkan değil ama...

THY Avrupa Ligi yönetiminden aldığı cezalar nedeniyle kağıt üzerinde Panathinaikos Başkanlığı'nı bırakan, ancak ailesiyle birlikte Yunan kulübünü yönetmeye devam eden Dimitris Giannakopoulos, karşılaşmanın ardından hakem odasını bastı.

Hakemleri tehdit etti

Karşılaşmanın hakemleri Recep Ankaralı, Hırvat Sreten Radovic ve Sloven Damir Javor'a küfür eden Giannakopoulos'un, elindeki hediyelik mumu Ankaralı'ya fırlattığı ve ölüm tehditlerinde bulunduğu kaydedildi.

(Recep Ankaralı, Panathinaikos-CSKA maçı sonrası Giannakopoulos'un tehditlerine hedef oldu)

Yunanistan'da mafya liderleri arasında yer aldığı iddia edilen Giannakopoulos'un bu saldırısı sırasında özel korumalarının hakem odasının kapısını tutarak, salondaki güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesini engellediği kaydedildi.

Dimitris Giannakopoulos, küfür ve tehditler yağdırdıktan sonra odayı terk ederken, hakem üçlüsü polis eskortlarının eşliğinde otele götürüldü. Hakemlere yönelik güvenlik tedbirleri ertesi sabah havalimanına giderken de devam etti.

Yaşanan olaylar hakem raporuna da yansıdı

Panathinaikos-CSKA maçında yaşanan olaylar hakem raporunda da detaylı bir şekilde anlatıldı. Taraftarların oldukça agresif bir tutum sergilediği ifade edilen raporda, soyunma odası tünelinde saldırı teşebbüsü ile karşı karşıya kalındığının altı çizildi. İlk sırada oturan bir taraftarın agresif tavırları sebebiyle yerinden kaldırıldığı ve müsabaka esnasında sahaya çakmak, pet şişe ve çatapat gibi yabancı maddelerin de fırlatıldığı kaydedildi.

Ölüm tehdidi hakem raporunda

Müsabakaya ilişkin hazırlanan hakem raporunda söz konusu saldırı ile ilgili olarak yer alan satırlar ise şu şekilde;

"Soyunma odasına girmemizin bir dakika sonrasında, Dimitris Giannakopoulos kapıyı zorla açtı ve beraberinde bir kişi ile birlikte içeriye girdi. Akabinde elindeki mumu Recep Ankaralı 'ya fırlattı ancak sandalyeye isabet etti. Kendisi oldukça agresifti, ben ve beraberindeki bir kişi kendisini tuttuk. 'Seni öldüreceğim, bu gece Yunanistan'dan sağ çıkamayacaksın. Seni ve aileni öldüreceğime ant içiyorum' diye bağırdı ve bu sözleri defalarca tekrarladı ve odadan çıktı. Bu hadise iki dakika sürdü ve bu esnada orada herhangi bir güvenlik görevlisi ya da polis bulunmuyordu."

Sıradaki Haber
Ivkovic oyundan memnun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz