Basketbol

Bazen kazanmak için şans da lazım

02 Ocak 2014 Perşembe 23:02 - Son Güncelleme 02 Ocak 2014 Perşembe 23:15

Ataman, tam kadro olsalardı kesinlikle Maccabi'yi yenebileceklerini söyledi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi "Top 16" turundaki ilk maçlarında İsrail ekibi Maccabi Electra'ya 90-84 yenilmelerine karşın, iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, "Takım olarak olağanüstü bir mücadele sergiledik ama bazen kazanmak için şansın da sizin yanınızda olması lazım" dedi.

Karşılaşmanın ilk devresinde Malik Hairston'un sakatlanmasının takım savunmasını etkilediğinden bahseden deneyimli antrenör, "Maçın ilk devresinde Malik Hairston'un sakatlanması ve ikinci devre hiç oynayamaması, savunma kurgumuzu bozdu. Furkan'ın yokluğu ciddi bir sıkıntıydı. Buna bir de en iyi savunmacılarımızdan birinin eklenmesi hem takımın savunma stratejisini bozdu hem de rotasyonda ciddi bir sıkıntı oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, Maccabi Electra'nın uzun oyuncularını iyi durdurmalarına rağmen kısa oyuncuları Hickman ve Ohayon'un savunmalarını deldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Normalde 74 ortalamayla oynayan Maccabi Electra, bugün 90 sayıları buldu. Normalde yüzde 30'la dış atış sokan rakibimiz, bugün yüzde 50'yle oynadı. Maçın sonunda da direncimizi kaybettik. Aslında 37 dakika kontrol ettiğimiz oyunu 3 dakika içinde kaybettik. 'Top 16' böyle zorlu geçecek. Özellikle Furkan ve Hairston'un takıma katılmasıyla iyi işler yapabileceğimizi gördük. Çok şanssız bir akşamdı. Tam kadro olsaydık kesinlikle Maccabi Electra'yı yenebileceğimizi düşünüyorum."

Maccabi Electra cephesi
İsrail temsilcisinin başantrenörü David Blatt ise elde ettikleri galibiyetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki takım da bugün ofansif anlamda çok iyiydi. İki takım da çok önemli antrenörlere sahipler" dedi.

Defansif ve ofansif anlamda istediklerini sahaya yansıttıklarını anlatan Blatt, şöyle konuştu:

"İlk yarıda kötü defans yapmadık ama rakibimiz atışlarda başarılı bir oyun ortaya koydu. İkinci yarı amacımız bunu değiştirmek oldu ve başarıya ulaştığımızı söyleyebilirim. İkinci devre daha iyiydik. Takım olarak 90 sayı atmayalı uzun zaman olmuştu ama hem defansif hem de ofansif anlamda istediğimizi yapınca, amacımıza ulaştık. 'Top 16'da 14 maç oynayacağız. Yine de önemli bir maç kazandık. Evimizde oynamadığımız karşılaşmada iyi bir galibiyet oldu."

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan kötü başlangıç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz