Basketbol

Blatt'ten savunma övgüsü

10 Kasım 2016 Perşembe 23:57 - Son Güncelleme 10 Kasım 2016 Perşembe 21:00

"Bugün asıl önemli olan Fenerbahçe maçında yapamadığımız savunmayı yapmamızdı."

THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında konuk ettiği Almanya'nın Brose Bamberg takımını 72-70 yenen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, iyi savunma yaparak maçı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Blatt, maçtaki her oyunun önemli olduğunu ve hepsinin sonuca etki ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Genelde son pozisyonlar akılda kalıyor. Maç sonlarında şutlardan bazıları girer, bazıları ise girmez. İnsanlar son oynanan oyunu hatırlar. Wanamaker bu akşam basketi buldu ama Fenerbahçe maçında atışı kullanamamıştı. Bugün asıl önemli olan Fenerbahçe maçında yapamadığımız savunmayı yapmamızdı. Bugün Türkiye için özel bir gün ve basketbol maçından çok daha önemli bir olay. Çok iyi bir tribün desteği gördük. Maça gelen tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum."

Brose Bamberg Başantrenörü Andrea Trincheri ise maç boyunca iyi savunma yaptıklarını ancak son bölümde yaptıkları hatalar nedeniyle karşılaşmayı kaybettiklerini ifade etti.

Düşük skorlu bir müsabaka olduğunu anlatan Trincheri, "Hücumda da yakaladığımız fırsatları çok iyi değerlendirdiğimizi düşünmüyorum. Bu fırsatları değerlendiremeyince THY Avrupa Ligi'nde kazanmak zor oluyor. Bütün oyunu bir topa indirgememek gerekiyor ama son hücumu iyi değerlendiremedik ve yenildik." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Darüşşafaka Doğuş, Brose Bamberg'i yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz