Basketbol

"Cim Bom" potada sıkıntılı

11 Aralık 2014 Perşembe 15:58 - Son Güncelleme 11 Aralık 2014 Perşembe 16:00

"Gruptan çıkmak için şansımızı sonuna kadar zorlayacağız"

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi D Grubu'nda Litvanya'nın Neptunas ekibine 82-72 yenilen Galatasaray Liv Hospital'ın kazanması gereken bir maçı kaybettiğini söyledi.

Özyer, gruptan çıkma adına hedef maç olarak değerlendirdikleri Neptunas karşılaşmasından istemedikleri bir sonuçla ayrıldıklarını dile getirerek, "Takımımızın Neptunas ile oynadığı maçı kazanması gerekiyordu ama olmadı. Artık grupta yarın ve son hafta oynanacak maçlar sonucu belirleyecek" dedi.

Takımda bütün oyuncuların ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Murat Özyer, "Bundan önceki sezonlarda olduğu gibi mücadeleye devam edeceğiz. Hedef maçlarında bütün oyuncuların en iyi performansını koyması herkesin arzu ettiği bir şey ama böyle bir sonuç aldık. Uzun bir süredir dar rotasyonla oynuyoruz. Çok oynayan oyuncuların üzerinde mental ve fiziksel bir yorgunluk oluştu" ifadelerini kullandı.

Özyer, kaliteli bir kadroya sahip olduklarını ve başantrenör Ergin Ataman'ın sistemine uygun oyuncularının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak sakatlıklar ve bazı nedenlerle tam takım olarak kendimizi görme şansımız olmadı. Bu takımı tam kadro sahaya çıkardığımızda gerçek gücümüzü göstereceğimizi düşünüyorum. Bir sezonun değerlendirmesini yapabilmek için sonunu görmek lazım. Kadromuzu bir arada tuttuğumuz zaman son iki seneki başarıları tekrar yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Birtakım zorluklar var ama zamanla aşacağımızı düşünüyorum."

- Galatasaray Odeabank'ın durumu

Murat Özyer, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde geçen yıl şampiyon olan ancak bu sezon grubunda oynadığı 5 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Odeabank'ın beklemedikleri sonuçlar aldığını ancak bir üst tura çıkmak için şanslarını sonuna kadar zorlayacaklarını ifade etti.

Galatasaray Odeabank'ın yapılanmasında bu sezon başı değişikliklerin olduğunu dile getiren Özyer, şöyle konuştu:

"Takımımız Avrupa'da beklemediğimiz sonuçlar aldı ancak derine inildiğinde birtakım sonuçlar var. Biz burada oynadığımız 4 maçın 2'sini uzatmada, birisini de son topta kaybettik. Bunlar sporun içinde olacak şeyler. Kazanmayı isteyen bir ekibiz. Lyttle basketbolu bırakmayı düşünüyordu, Nevriye Yılmaz da milli takımlarda görev yaptı. Teknik ekiple bir karar verdik. Sezon sonunun daha önemli olduğunu düşündüğümüz için bu iki oyuncunun sezona geç başlamalarını planladık. Bunun da performansımızı etkilediğini söyleyebilirim. Biraz zamana ihtiyaçları var. Şu an için bir transfer yapmayı planlıyoruz. Koçumuz Ekrem Memnun'un inatçı kişiliği ve oyuncuların performansıyla grupta son ana kadar şansımızı zorlayacağız."

- "Nevriye Yılmaz ile ilgili gereken cezai işlem uygulandı"

Murat Özyer, Galatasaray Odeabank'ın Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi BGD ile oynadığı maçta Nevriye Yılmaz ve Nevin Vatansever arasında yaşanan ve sonrasında yardımcı antrenörleri Emre Vatansever'in istifa etmesiyle ilgili küfür olayına da açıklık getirdi.

Özyer, karşılaşmanın son çeyreğinde Emre Vatansever'in eşi olan Nevin Vatansever ile oyuncuları Nevriye Yılmaz'ın birbirlerine karşı sert oynadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun sonucunda Nevriye'de adrenalinle ilgili bir patlama olmuş. Ekrem hoca da bu sırada Emre'ye taktikle ilgili bir fikir soruyor. Emre ise istifa ettiğini söylüyor. Bunun üzerine Ekrem Memnun, Emre'ye maç içerisinde işine davam etmesi gerektiğini, daha sonra gerekeni yapacağını anlatıyor. Ancak Emre maçtan sonra toplantıya katılmıyor ve salonu terk ediyor. Menajerimiz Müge hanım aradığında ise 'Ben istifa ettim artık gelmeyeceğim' cevabını veriyor. Bu, sporun içinde herkesin yaşayabileceği ancak istemediğimiz bir olay. Bizim de ceza yönetmeliğimizde bunun karşılığı var. Nevriye ile ilgili de gereken cezai işlem uygulandı."

Sıradaki Haber
"Dikkat edilmesi gereken bir takım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz