Basketbol

CSKA Moskova Avrupa üçüncüsü

21 Mayıs 2017 Pazar 20:00 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2017 Pazar 21:31

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali üçüncülük maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova, İspanya'nın Real Madrid takımını 24 sayı farkla 94-70 yendi.

Bu sonuçla THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ni CSKA Moskova 3, Real Madrid ise 4. sırada tamamladı.

Mücadelenin başında Jackson ve Vorontsevich'in basketleriyle 5-0'lık seri bulan CSKA Moskova, 5. dakikayı 7-3 önde geçti. Düşük tempoda devam eden mücadelede takımlar skor üretmekte zorlandı. Teodosic, Higgins ve Hines ile basketler bulan Rus temsilcisi, 9. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 8-18. Kalan sürede üstünlüğünü devam ettiren CSKA Moskova, ilk periyodu 23-10 önde bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta Teodosic'in yönlendirdiği CSKA Moskova, Fridzon ve Higgins'in skorer oyunuyla 18. dakikada farkı 21 sayıya (20-41) çıkardı. Real Madrid, Llull, Ayon ve Nocioni'nin basketleriyle 8-0'lık seri yakaladı ve periyodun son dakikasına 13 sayı geride girdi: 28-41. Mücadelenin ilk yarısı, CSKA Moskova'nın 45-32 üstünlüğüyle sona erdi.

Müsabakanın üçüncü çeyreğinin başında Taylor ve Randolph ile etkili olan İspanyol temsilcisi, 23. dakikada farkı 8 sayıya çekti: 39-47. Rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermeyen ve 25. dakikayı 56-44 üstün geride bırakan CSKA Moskova, periyodu da 69-56 önde tamamladı.

Üstün götürdüğü maçın son çeyreğinde rakibinin konsantrasyonunu kaybetmesiyle rahat bir oyun ortaya koyan CSKA Moskova, parkeden 24 sayı farkla 94-70 galip ayrıldı.

Tüm oyuncuların skor ürettiği CSKA Moskova'da Hines, 14 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Damir Javor (Slovenya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Fernando Rocha (Portekiz)

Real Madrid: Llull 7, Taylor 8, Maciulis 11, Randolph 4, Ayon 11, Fernandez 4, Doncic 6, Carroll 3, Thompkins 2, Reyes 5, Draper 5, Nocioni 4

CSKA Moskova: Jackson 13, De Colo 13, Kurbanov 2, Hines 14, Vorontsevich 10, Teodosic 7, Higgins 12, Fridzon 12, Antonov 3, Augustine 4, Freeland 1, Kulagin 3

1. Periyot: 10-23

Devre: 32-45

3. Periyot: 56-69

MAÇIN ARDINDAN

Itoudis:  "Bireylerden ziyade takım için çok önemli bir başarı bu"

Rusya'nın CSKA Moskova'nın başantrenörü Dimitris Itoudis, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanyol temsilcisi Real Madrid'i 94-70 yenerek organizasyonu üçüncü tamamlamalarının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan organizasyonun üçüncülük maçından sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yunan başantrenör, "Bu akşamki performanstan dolayı ekibimi tebrik etmek istiyorum. Altın madalya kazanmadık ama kulüp açısından önemliydi. Bireylerden ziyade takım için çok önemli bir başarı bu. Üçüncü olmak, dördüncü olmaktan iyidir. Real Madrid'e karşı kazanmak da iyi bir şey." diye konuştu.

Laso: "Bugün üzgünüz, hayal kırıklığı içindeyiz ancak..."

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise takımının THY Avrupa Ligi'nde yaptıklarıyla gurur duyduğunu ancak sezonu bu şekilde tamamladıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Sezonun en zor maçlarından birini oynadıklarını aktaran İspanyol çalıştırıcı, "Çoğu zaman maça iyi başlayan takım kazanıyor. Bugün de öyle oldu. Burada bulunmak çok müthiş bir olay. Bugün üzgünüz, hayal kırıklığı içindeyiz ancak THY Avrupa Ligi'nde takımımın yaptıklarıyla gurur duyuyorum. İstediğimiz gibi olmasa da sonuçta bitti. Önümüzde hedefler var. Bunlara ulaşmak için en iyi basketbolumuzu oynamamız gerektiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İspanya Ligi'nde önemli maçların kendilerini beklediğini hatırlatan Laso, "Cuma günkü Fenerbahçe müsabakası da bizi duygusal olarak zayıflattı. Önümüzdeki takvimin farkındayız. Şu anda ihtiyacımız olan şey, mümkün olduğunca kısa sürede ayağa kalkmak." değerlendirmesini yaptı.

Pablo Laso, Dörtlü Final'den sonra takımında değişiklik yapıp yapmayacağıyla ilgili soru üzerine, "Ekibimle ilgili düşüncelerim bir hafta sonunda değiştiremem. Bu mümkün değil. Ekibimle ilgili düşüncelerimi 4 gün içinde değiştiriyorsam, ben işe yaramaz herifin tekiyim" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
THY Avrupa Ligi'nin "en iyileri" ödüllendirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz