Basketbol

''Daçka'' galibiyetle veda etmek istiyor

07 Nisan 2016 Perşembe 12:06 - Son Güncelleme 07 Nisan 2016 Perşembe 09:10

Daçka, Lokomotiv Kuban maçını kazanıp Avrupa'ya galibiyetle veda etmek istiyor.

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma şansı bulunmayan Darüşşafaka Doğuş, Top 16 turunda E Grubu'nun son haftasında sahasında Rus ekibi Lokomotiv Kuban'la karşılaşacak.

Volkswagen Arena'da oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

E Grubu'nda 4 galibiyet, 9 yenilgi alarak ilk 4 şansının kaçıran Darüşşafaka Doğuş, prestij maçını kazanarak Avrupa'ya galibiyetle veda etmek istiyor. Daha önce çeyrek finale çıkmayı garantileyen Rus ekibi ise 2. sıradaki yerini korumak için İstanbul'dan galibiyetle dönmeyi hedefliyor.

İki takım arasındaki ilk maçı Rus ekibi sahasında 82-58 kazanmıştı.

Mahmuti: "İstekli ve hırslı oynayacağız"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turunda mücadele ederek bu seneki hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Lokomotiv Kuban karşısında istekli bir mücadele ortaya koyacaklarını anlatan Mahmuti, "Doğrusu Top 16 turuna yükselmek öncelikli hedefimizdi ve bunu başardık. Oyun olarak da arzuladığımız seviyeye geldik. Biraz şanslı olsak Top 16’da birkaç galibiyet daha alıp son maça play-off iddiasıyla girebilirdik. En az 4 maçı son dakika içinde küçük hatalarla kaybettik. ancak iddiamızın kalmaması maçlara asıldığımız gerçeğini değiştirmiyor. Bunu geçen iki maçta gösterdik. Geçen hafta Kızılyıldız deplasmanında kazanırken en iyi oyunlarımızdan birini ortaya koyduk. Bu hafta da Lokomotiv Kuban karşısında istekle ve hırsla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeşil-siyahlıların Gürcü oyuncusu Manuchar Markoishvili de deplasmanda farklı yenildikleri rakiplerinden rövanşı almak istediklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe İspanya deplasmanında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz