Basketbol

Djordjevic: İkinci yarıya daha onurlu döndük

04 Mart 2022 Cuma 00:33 - Son Güncelleme 04 Mart 2022 Cuma 00:44  |  Kaynak : aa, TRTSPOR

THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında Anadolu Efes'e 84-79 yenilen Fenerbahçe Beko'da başantrenör Aleksandar Djordjevic, maçın ilk yarısındaki kötü performanslarının mağlubiyete neden olduğunu söyledi.

Devre arasında yaptığı konuşmanın takımı ateşlediğini aktaran Djordjevic, "Maça çok fazla saygıyla başladık. Rekabet adına bu çok da iyi bir şey değildi. Devre arasında bazı provokasyonlar yaptım ve daha yürekli oynadık. Dünkü idmanda ilk yarıdan daha fazla savaştığımızı söyleyebilirim. Demek ki ilk yarıda yeterince efor sarf etmemişiz. İkinci yarıya daha onurlu döndük. İlk yarıda çok fazla boş atış oldu. O da maçın sonucunu değiştiren bir faktördü. Maçın sonuna doğru Larkin'in çok zor durumda yerden topu alıp dengesiz şekilde attığı basket maçın kaderini belirlemiş oldu. Beaubois'nın da inanılmaz karakterli bir oyunu vardı. Maç 40 dakika ve sürekli odaklanmak gerekiyor. Üçüncü ve dördüncü çeyrekten gurur duyabiliriz. O bizim gerçek kimliğimizdi ancak bütün maç aynı performansı göstermemiz gerekiyordu." diye konuştu.

Sakatlığı bulunan oyun kurucu Pierria Henry'nin eksikliğini hissettiklerini aktaran Sırp başantrenör, "Henry, savunmadaki durumumuzu belirleyen kişiydi. Türkiye Kupası'ndaki yaşadığı sakatlıktan sonra eksikliği çok büyük hissediliyor ama tek eksiğimiz o değil. Vesely'nin sıkıntıları var. De Colo da sakatlıktan yeni döndü ve çok fazla takım antrenmanı yapamadı. Henry'nın yokluğu savunma eforumuzu çok fazla etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde babası vefat eden Şehmus Hazer'in zor bir dönemden geçtiğini aktaran Djordjevic, "Şehmus'un kulübe inanılmaz bir bağlılığı var. Bu bizim için çok önemli. Genç bir oyuncu ve bu seviyelerde ilk kez oynuyor. Bu maçta da müthiş bir etkisi vardı. Tabii ki tecrübeyle daha fazla etkili olabilir." şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Ergin Ataman: Bizim için çok önemli bir derbiydi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz