Basketbol

Ergin Ataman: Bizim için çok önemli bir derbiydi

03 Mart 2022 Perşembe 23:47 - Son Güncelleme 03 Mart 2022 Perşembe 23:54  |  Kaynak : AA

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında Fenerbahçe Beko'yu 84-79 yendikleri maçta ilk 32 dakikalık performanslarının galibiyeti getirdiğini söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan maçın ardından açıklamalarda bulunan Ataman, "Bizim için çok önemli bir derbiydi. Özellikle sıralama ve play-off'taki yerimizi garantilemek için çok önemli bir karşılaşmaydı." dedi.

Karşılaşmanın son 8 dakikalık bölümü haricinde performanslarından memnun olduğunu aktaran Ataman, "İlk 32 dakika çok iyi oynadık. Oyunu kontrol ettik, hücumda doğru tercihler yaptık, iyi savunduk ve son çeyreğe 16 sayı farkla girdik. Son çeyreğin başında da iyiydik ancak son 8 dakika kala hücumda tercihlerimiz kötüleşmeye başladı, oyun disiplininden koptuk ve savunma yapmayı bıraktık. Bu dönemde Fenerbahçe 31 sayı buldu ve geri geldiler. Soyunma odasında son 8 dakikadaki basketbolu bir kez daha oynayamayacağımı söyledim. Bu bizim için kabul edilemez bir basketbol. Sezonun başında kötü oyun kredisini harcadık ve bunu tekrar edemeyiz. Sezonu iyi bir şekilde bitirmek ve şampiyon olmak için kredimizi sezon başında bitirdik. Kendi oyunumuzu sergileyerek devam etmeliyiz." diye konuştu.

Ergin Ataman, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından Rus takımlarının THY Avrupa Ligi'ndeki maçlarının dondurulmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Olay artık 3 sıra yükselme, maç kazanma veya kaybetmenin dışına çıktı. Geçen haftaki bütün konuşmalarımda savaşın durdurulması gerektiğini söyledim ama bizi dinleyecek halleri yok. Bütün dünya şu anda savaşı durdurmaya çalışıyor. Ukrayna'da çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Siviller bombalar altında, çocuklar sığınaklarda, kilometrelerce yürüyerek ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Böyle bir durumda sporu düşünmemek lazım. Rus takımlarında oynayan basketbolcular veya o takımlarda çalışan meslektaşlarım için böyle bir durumun olması çok üzücü. Her alanda Ruslara ceza verip dışarıda bırakıyorlar. Burada kararı verecek olanlar, Avrupa Ligi'nin üst düzey yöneticileri. Bu iş kısa süre içinde çözülmezse bu sezon Rus takımları olmadan devam edecek gibi. Futbolda, olimpiyatlarda, Formula 1'de benzer kararlar verildi. Biz, herhangi bir yükselme derdinde değiliz. Aldığımız son galibiyetlerle play-off'a gireceğiz. Kaçıncı sıradan girdiğimizin bir önemi yok. Hem savaş hem de Rus takımlarının dışarıda kalmasından dolayı üzgünüm. O takımlarda mücadele eden sporcular ve teknik adamların da bir suçu yok. Eminim onlar da çok üzülüyordur, bu insanlık dramının sona ermesi için çaba sarf ediyordur. Ancak olay bizim üzerimizde, dünyanın en büyük sorunu haline geldi."

- Djordjevic: "İkinci yarıya daha onurlu döndük"

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic, maçın ilk yarısındaki kötü performanslarının mağlubiyete neden olduğunu söyledi.

Devre arasında yaptığı konuşmanın takımı ateşlediğini aktaran Djordjevic, "Maça çok fazla saygıyla başladık. Rekabet adına bu çok da iyi bir şey değildi. Devre arasında bazı provokasyonlar yaptım ve daha yürekli oynadık. Dünkü idmanda ilk yarıdan daha fazla savaştığımızı söyleyebilirim. Demek ki ilk yarıda yeterince efor sarf etmemişiz. İkinci yarıya daha onurlu döndük. İlk yarıda çok fazla boş atış oldu. O da maçın sonucunu değiştiren bir faktördü. Maçın sonuna doğru Larkin'in çok zor durumda yerden topu alıp dengesiz şekilde attığı basket maçın kaderini belirlemiş oldu. Beaubois'nın da inanılmaz karakterli bir oyunu vardı. Maç 40 dakika ve sürekli odaklanmak gerekiyor. Üçüncü ve dördüncü çeyrekten gurur duyabiliriz. O bizim gerçek kimliğimizdi ancak bütün maç aynı performansı göstermemiz gerekiyordu." diye konuştu.

Sakatlığı bulunan oyun kurucu Pierria Henry'nin eksikliğini hissettiklerini aktaran Sırp başantrenör, "Henry, savunmadaki durumumuzu belirleyen kişiydi. Türkiye Kupası'ndaki yaşadığı sakatlıktan sonra eksikliği çok büyük hissediliyor ama tek eksiğimiz o değil. Vesely'nin sıkıntıları var. De Colo da sakatlıktan yeni döndü ve çok fazla takım antrenmanı yapamadı. Henry'nın yokluğu savunma eforumuzu çok fazla etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde babası vefat eden Şehmus Hazer'in zor bir dönemden geçtiğini aktaran Djordjevic, "Şehmus'un kulübe inanılmaz bir bağlılığı var. Bu bizim için çok önemli. Genç bir oyuncu ve bu seviyelerde ilk kez oynuyor. Bu maçta da müthiş bir etkisi vardı. Tabii ki tecrübeyle daha fazla etkili olabilir." şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Türk derbisi Anadolu Efes'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz