Basketbol

Ergin Ataman'dan son karar: Varım

12 Ocak 2015 Pazartesi 11:12 - Son Güncelleme 12 Ocak 2015 Pazartesi 11:15

Ergin Ataman, Kızılyıldız maçına gitmeye kararlı olduğu bildirildi.

Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman'ın, ne olursa olsun 16 Ocak'taki Kızılyıldız maçına gideceği belirtildi. Sorunun çözülmesine yönelik, Sırbistan parlamentosundan haber bekleyen THY Avrupa Ligi (Euroleague) Yönetimi'nin 'tarafsız sahayı' reddetmesi ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin zedelenmemesi adına Ataman'a giriş yasağı verilmesi söz konusu olmayacağı ifade edildi.

Sırp taraftar Marko Ivkovic’in İstanbul’da 24 Kasım’da oynanan Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi, bıçaklanarak öldürülmesi ve ardından Ergin Ataman’ın, cinayetin işlendiğini bilmeden Sırp taraftarlar için ‘terörist bunlar’ diyerek sarfettiği açıklamalar, iki ülke arasında adeta siyasi krize neden olmuştu. 

Hatta Ataman birçok kez özür dilemesine rağmen, Sırbistan’da istenmeyen adam olarak ilan edilmişti. Bu olaylar sonrasında iki takımın TOP 16’da aynı gruba düşmesi, kulüpleri harekete geçirmiş ve Galatasaray cephesi, Kızılyıldız’la oynayacakları iki karşılaşmanın da tarafsız sahada yapılması için THY Avrupa Ligi yönetimine başvuruda bulunmuştu. Ancak kurallarından asla taviz vermek istemeyen ve özellikle taraftar konusunda çok hassas olan THY Avrupa Ligi yönetimi bunu reddetmiş, sadece takımları deplasmanlara seyirci götürmemesi kararı almıştı.

Sınırda zorluk çıkabilir!

Kızılyıldız maçına günler kala, başantrenör Ergin Ataman’ın "Belgrad’a gidip gidemeyeceği" gündeme geldi. Hatta başarılı çalıştırıcıya ülkeye giriş yasağı konduğu ileri sürüldü. Ancak son gelişmelerde bu durumun söz konusu olmayacağı ve Galatasaray’ın Ergin Ataman’la birlikte Belgrad deplasmanına gideceği ifade edildi. 

Neyseki maç öncesi, iki tarafın da verdiği dostluk mesajları, Dışişleri ve Spor Bakanlıkları’nın sürekli irtibatta olması, Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic’in de Ataman’ın ülkeye girişinde sıkıntı yaşamaması adına Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic’le özel olarak görüşmesi, aradaki gerginliğin azalmasını sağladı. Zaten Ataman’ın diplomat olmaması nedeniyle Sırbistan parlementosunun böyle bir karar alamayacağı belirtilirken, tek sıkıntının Belgrad sınırında Ataman’a Sırp polislerin zorluk çıkarabileceği konuşuluyor.

(Fanatik)

Sıradaki Haber
Dev maçın biletleri satışta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz