Basketbol

F.Bahçe Ülker'den hakem isyanı

29 Mart 2014 Cumartesi 00:02 - Son Güncelleme 29 Mart 2014 Cumartesi 00:02

"Kulüp bu durumu inceleyecek ve bugün olanlar hakkında bir karar verecek."

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'ndaki 12. maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımına 82-73 yenilen Fenerbahçe Ülker'in yardımcı antrenörü Jose Maria Izquierdo Ibanez, maçtaki hakem yönetimiyle ilgili, "Kulüp bu durumu inceleyecek ve bugün olanlar hakkında bir karar verecek" dedi.

Ülker Sports Arena'daki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısına, diskalifiye edildiği için katılamayan başantrenör Zeljko Obradovic'in yerine yardımcısı Ibanez geldi.

Ibanez, hakemlerin yönetimleriyle ilgili soruya verdiği cevapta, "Hakemler, antrenörlerin konuşması gereken bir durum değil. Kulüp bu durumu inceleyecek ve bugün olanlar hakkında bir karar verecek. Biz basketbol antrenörleri olarak, hakemler dışında oyuncularımızla, karşı takımla ve basketbolla ilgilenmek durumundayız" şeklinde ifadeler kullandı.

Herkesin çok üzgün olduğunu ifade eden Ibanez, "Top 8'de olmak için bir şansımız vardı. Herkes çok üzgün. Fazla söyleyecek bir şey yok" dedi.

Taraftarlara da verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Ibanez, onların desteklerini boşa çıkarttıklarını söyledi.

Banchi: "Hakemlerin maçın gidişatını çok fazla değiştirdiğine inanmıyorum"

İtalyan ekibin başantrenörü Luca Banchi ise hakemlerin yönetimiyle ilgili soruya verdiği cevapta, maçın kaderini etkileyecek bir hata yapmadıklarını düşündüğünü ifade etti.

Banchi'nin değerlendirmesi şöyle:

"İki taraf adına da hatalar yapıldığına inanıyorum. Her ligde oyuncular kadar hakemler de hata yapabiliyor. Çok gergin bir atmosfer olmasına rağmen hakemlerin yönetiminin maçın gidişatını çok fazla değiştirdiğine inanmıyorum. Çok iyi bir basketbol kalitesi vardı sahada. Çok agresif ve tepkilerin yoğun olduğu maçta kontrolü çok fazla elden kaçırmadıklarını ve maçın hiçbir şekilde akışını değiştirmediklerini sanıyorum."

Zor bir gruptaki mücadeleye başlarken kendilerine fazla şans verilmediğini ifade eden Banchi, "Bize fazla kredi verilmemişti. Adım adım çok iyi oynadık, kendimizi gösterdik. Özellikle de bu akşam çok mücadele ettik, oyuncularımdan memnunum. Sakin ve emin oynadık. Bütün baskıya rağmen agresifliğimizi koruduk. Fenerbahçe için geri dönüş oluyordu, sonuna kadar mücadele ettiler ama biz sakinliğimiz ve yeteneklerimizle kazanmayı başardık" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'nin sahası karıştı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz